Un membru al grupării Hells Angels, prins la Cluj-Napoca. Era urmărit internațional pentru tentativă de omor

3 săptămâni in urmă 200


Polițiștii din Cluj-Napoca au reținut luni, 19 aprilie, un bărbat urmărit intenațional de autoritățile din Germania. Indivudul este acuzat de șantaj și tentativă omor, a scrisMonitorul de Cluj. Potrivit Gândul, care citează surse judiciare Ioan-Florin Rusu, 37 de ani, este membru al grupării de motocicliști Hells Angels.


Bărbatul, domiciat în județul Mureș, a fost dat în urmărire de autoritățile germane, în luna octombrie a anului trecut, după ce în august ar fi săvârșit o faptă de șantaj și a fost acuzat de săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.


Individul urmează a fi prezentat procurorilor din cadrul Curții de Apel Cluj, în vederea confirmării celor doua mandate.


„Luni, în jurul orei 18.00, în urma activităților informativ-operative desfășurate de către polițiștii specializați în depistarea persoanelor urmărite, din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Cluj, în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, precum și cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj, a fost  depistat un bărbat, pe numele căruia erau emise două mandate europene de arestare”, a transmis IPJ Cluj.


Ioan Rusu este suspectat că ar face parte din gruparea Hells Angels


Pe 19 noiembrie, mai mulți motocicliști membri ai Hells Angels România. au fost luați cu mascații, după 8 percheziții domiciliare în Ilfov și îm București. Dosarul în care sunt anchetați vizează trafic de droguri, asasinate la comandă și sume imense de bani, de sute de mii de dolari.


În urma perchezițiilor, au fost ridicate un număr de 12 motociclete și două autoturisme de lux. În urma activităților desfășurate au fost indisponibilizate suma de 200.000 $, o armă letală și 100 de grame de cocaină.


Pe 20 noiembrie, a amplă acțiune DIICOT sprijinită de polițiști americani a dus la arestarea unor traficanți periculoși de droguri - printre ei, și liderul clubului de motocicliști Hells Angels București, Marius Lazăr. În momentul în care a fost prins, acesta negocia asasinarea unui rival de către membri ai rețelei din care făcea parte.


Hells Angels Motorcycle Club este cel mai faimos club de motocicliști din lume, fondat în California, în 1948. În SUA, Hells Angels este catalogat de autorități drept sindicat de crimă organizată.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă