Un medic român renumit trage semnalul de alarmă: 2021 este o super pandemie cu Delta a nevacinaţilor!

1 lună in urmă 14

Un medic român renumit trage semnalul de alarmă.  Deşi trăieşte de 25 de ani în Statele Unite, reputatul medic este la curent cu situaţia din România şi este preocupat de problemele din ţară, vorbind despre influența variantei Delta asupra evoluției pandemiei.

“Ca orice lucru în medicină, prevenția este numărul 1. Tratarea va fi destul de dură, pentru că sistemul medical, și în America, și în România, cred că nu mai poate să absoarbă un număr așa de mare de pacienți și de bolnavi. Din fericire, în America, cel puțin, numărul nu este ca anul trecut. ”

Cei mai mulți sunt nevaccinați. Răspunsul îmi este clar. Chiar nu înțeleg de ce lumea nu se vaccinează. În medicină au evoluat tratamentele, a evoluat prevenția. Avem vaccinuri multiple pe diferte căi de mecanism care previn formele severe de boală, care din acest motiv, vaccinurile previn formele severe de boală și spitalizarea.

Citeşte şi: Coronavirusul a ucis peste 4,1 milioane de persoane în întreaga lume. Spaniolii stau la coadă să se vaccineze
 

Întrebarea este: Avem suficientă imunitate naturală din vaccinare ca să evităm formele severe de boală și transmisibilitatea și cât timp durează această imunitate de vaccin dată de infecție, de vaccin, sau de combinație. Ce înseamnă imunitatea, cum o definim? Ne uităm numai la anticorpi, sau ne uităm în general la sistemul imun? Este foarte greu de dovedit și definit această imunitate, pentru că mulți oameni vaccinați nu își mai doresc să se testeze.

Pentru că e sănătos și nu consideră că este important. Deci, întrebarea este momentan: Reușim să dăm două doze să vaccinăm toată populația, dăm și a treia doză, la un grup de pacienți. Noi ne gândim și la a treia doză și în România (…) Toată presa vorbește despre a treia doză. Cum măsurăm imunitatea. Din nefericire, toate studiile se uită numai la o singură variantă în timp. Nu se uită la procesul global de imunitate. Ultimele studii compară nivelul de anticorpi”, a spus medicul Theo Trandafirescu.

Citeşte şi: Nicolae Dică, antrenorul secund al naţionalei României, are coronavirus. El este vaccinat anti-Covid, dar va rata următoarele trei meciuri din preliminariile CM 2020
 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă