Un „medic român” folosește fotografia unui cunoscut doctor rus pe site-ul prin care promovează produse naturiste

1 lună in urmă 59


Fotografia profesorului dr. Ciavdar Pavlov de la Universitatea de Medicină I.M. Secenov din Moscova, cea mai veche de acest profil din Rusia, îi este atribuită unui medic numit Aurelian Perjovschi, de negăsit în registrul Colegiului Medicilor, care recomandă de peste doi ani produse de înfrumusețare și slăbit. 


Un misterios doctor care recomandă, din vara lui 2019, produse naturiste, de slăbit ori de înfrumusețare pe site-ul propriu se dovedește a fi un fals.


Imagine de pe site-ul perjovschi.ro

Numele lui Aurelian Perjovschi nu apare în Registrul Colegiului Medicilor din România, iar fotografia utilizată de acesta este a unui cunoscut gastroenterolog din Rusia, profesor la cea mai veche universitate medicală din țară.


Libertatea a descoperit că poza utilizată de site-ul perjovschi.ro și atribuită „medicului” Aurelian Perjovschi este, de fapt, imaginea pe care o folosește și Universitatea de Medicină I.M. Secenov din Rusia în dreptul lui Ciavdar Pavlov.


Medicul Ciavdar Pavlov, pe site-ul universității din Mosocova

Născut la Sofia, Ciavdar Pavlov chiar este șeful departamentului de terapie și a fost șef al departamentului de medicină internă de la universitatea rusă.


„Fotografia trebuie înlăturată de îndată”


Perjovschi se prezintă pe site drept „doctor terapie naturistă”. În descriere, el susține că „are în spate ani de studiu și experiență în utilizarea și aplicarea tratamentelor și remediilor naturiste, produse cu o compoziție care au la origine ingrediente 100% naturale”.


La baza formării profesionale se află studii medicale aprofundate atât în medicină convențională, cât și în terapii alternative și homeopatie.

Descrierea lui Aurelian Perjovschi de pe site-ul propriu:

Contactată de Libertatea, universitatea moscovită a oferit un răspuns imediat în numele profesorului Ciavdar Pavlov.


„Fotografia domnului profesor Pavlov este utilizată fără acceptul lui și trebuie înlăturată de îndată de cel ce deține site-ul. Vă mulțumim”, a fost răspunsul responsabilului pe comunicare al Universității, Viktoria Kovalevskaia.


Cum „analizează” dr. Perjovschi


Site-ul există de peste doi ani, timp în care Perjovschi a „analizat” multe produse. Cu toate că printre laudele la adresa acestora erau amintite și „controverse” față de unele creme sau siropuri, concluziile lui Perjovschi erau mereu favorabile produselor, iar reacțiile negative erau combătute.


Desigur că există și unele comentarii negative pe unele site-uri, însă acestea au fost lăsate de cei care nu au respectat recomandările, de a comanda produsul de pe site-ul oficial al producătorului și în consecință au cumpărat un produs contrafăcut. Drept urmare, rezultatele au fost altele, față de cele așteptate.

Extras din analiza unui produs:

Mai mult, în cazul multor produse, site-ul doctorului Perjovschi apare pe prima pagină a căutării Google, imediat după cele ale paginilor care vând respectivul produs.


Aurelian Perjovschi lasă pe site-ul său însă un text ca disclaimer care spune, între altele: „Vă rugăm, înainte de a lua orice decizie, să consultați un medic specialist”.


Ce este Universitatea Secenov


Fotografia atribuită lui Perjovschi a fost furată de pe site-ul celei mai vechi universități medicale din Rusia, Secenov din Moscova.


Fondată în 1758, în timpul domniei Elisabetei Petrovna, universitatea este denumită după Ivan Secenov, unul dintre absolvenți, cunoscut ca părintele fiziologiei ruse.


Alte nume mari care au studiat la Secenov sunt Anton Cehov, cunoscut ca prozator ori dramaturg, Serghei Korsakoff, neuropsihiatrul care a introdus conceptul de paranoia sau celebrul chirurg Nikolai Pirogov, unul dintre primii care au folosit eterul pentru anestezie.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă