Un medic din SUA a fost suspendat pentru că ar fi oferit scutiri de la purtarea măștii pentru elevi. Le vindea cu 50 de dolari

1 lună in urmă 42

Un medic din Florida a fost suspendat din spitalul în care lucra pentru că ar fi oferit părinților documente medicale prin care elevii să fie scutiți de purtarea măștii de protecție în școli, relatează BBC.

În SUA, elevii trebuie să poate mască la cursuri, cu excepția cazului în care este există un motiv medical care să-i scutească pe copii de la această obligativitate.

Brian Warden, medic la un spital din Tallahassee, ar fi oferit spre vânzare scutiri medicală pentru 50 de dolari pe un grup de Facebook creat de părinți care se opun purtării măștii de protecție. Prețul era de 50 de dolari.

Centrul Medical Regional Capitol din Tallahassee, unde lucra Warden, a declarat pentru BBC că medicul a fost suspendat „imediat” după ce s-a aflat despre acest lucru.

Florida a ajuns în centrul atenției în SUA din cauza unei dispute privind portul măștii între oficialii din învățămât, părinți și guvern.

Un judecător urmează să se pronunțe astăzi într-un proces care contestă decizia guvernatorului Floridei, Ron DeSantis, de a bloca purtarea obligatorie a măștii în școli. DeSantis a spus părinții sunt cei care trebuie să decidă dacă elevii poartă mască, nu școlile.

Cel puțin opt districte școlare din Florida au sfidat decizia guvernatorului, inclusiv comitatul Leon, unde lucra Warden.

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în Florida din cauza variantei Delta, mult mai contagioasă. Numărul spitalizărilor și al deceselor este cel mai mare de la debutul pandemiei.

Editor : M.B.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă