Un jurnalist al publicației independente The Moscow Times, reținut și amendat în orașul de graniță Begorod. Ce subiect documenta acesta

1 săptămână in urmă 54

Un reporter care lucrează pentru serviciul în limba rusă al cotidianului independent The Moscow Times a fost reținut sâmbătă, 17 septembrie, în orașul Belgorod, situat la frontiera de sud-vest a Rusiei.

Kirill Ponomarev documenta un articol despre refugiații strămutați în urma contraofensivei ucrainene de succes, desfășurată în apropiere de Harkov, în urma căreia forțele Kievului au recucerit mari porțiuni de teritoriu de lângă frontiera cu Rusia, relatează ediția în limba engleză a publicației.

Reporterul a fost eliberat duminică după-amiază, după mai bine de 15 ore petrecute într-o secție de poliție, a precizat serviciul rus al The Moscow Times, într-o postare pe Telegram.

Ponomarev a fost amendat cu 500 de ruble (aproximativ 8 dolari) pentru huliganism.

În cadrul unei misiuni editoriale pentru serviciul rus al The Moscow Times, Ponomarev relata despre rușii și ucrainenii evacuați în Belgorod din cauza luptelor.

Belgorodul se află la mai puțin de 40 de kilometri de granița cu Ucraina.

Un avocat al lui Ponomarev a fost lăsat să își vadă clientul abia duminică dimineața.

Serviciul rus al The Moscow Times a fost înființat anul trecut pentru a oferi informații independente în limba rusă despre Rusia. Din punct de vedere editorial, acest serviciu este separat de ediția în limba engleză a publicației.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă