Un judecător pensionat recent, milionar în euro și cu 6 apartamente, numit secretar de stat la Ministerul Justiției / A fost președinte la Tribunalul Călărași, fieful vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu

3 săptămâni in urmă 40

Fostul judecător George Cătălin Șerban, pensionat în octombrie 2021 din magistratură, a fost numit secretar de stat al Ministerului Justiției, prin decizie a premierului Florin Cîțu publicată în Monitorul Oficial.

În ultimul an, George Cătălin Șerban a fost secretar general al CSM. Potrivit declarațiilor sale de avere, el a devenit director al Direcției Documentare, Legislație și Contencios din cadrul CSM în 2019, anul în care șefa CSM era judecătoarea Lia Savonea.

Înainte să ajungă în CSM, judecătorul George Cătălin Șerban a fost președinte al Tribunalului Călărași. Soția lui, Angelica Valentina Șerban, este notar în Călărași.

Județele Călărași și Prahova sunt fiefurile vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu, actual președinte al CJ Prahova. De altfel, surse din magistratură au precizat pentru G4media.ro că fostul judecător George Cătălin Șerban este un apropiat al vicepreședintelui PNL, Iulian Dumitrescu.

Potrivit declarațiilor sale de avere, fostul magistrat este milionar în euro. Împreună cu soția notar, are depozite, conturi, obligațiuni și asigurări de peste 1,5 milioane de euro.

Foto: fragment din declarația de avere din iunie 2021 a fostului magistrat judecător George Cătălin Șerban

Împreună cu copiii, fostul magistrat, actual secretar de stat în MJ, deține 6 apartamente în București și Călărași.

Foto: fragment din declarația de avere din iunie 2021 a fostului magistrat judecător George Cătălin Șerban

Un episod bizar

Fostul președinte al Tribunalului Călărași, George Cătălin Șerban, a fost acuzat de judecătoarea Nicoleta Dumitru, fostă vicepreședinte al Tribunalului Călărași, că ar fi amenințat-o după ce a emis mandate de interceptare și supraveghere audio-video într-un dosar instrumentat de DIICOT care viza un șofer al Tribunalului Călărași.

Potrivit judecătoarei Dumitru, în timpul măsurilor de supraveghere, ar fi fost surprinși mai mulți magistrați, actuali și foști membri CSM, în diverse ipostaze nepotrivite cu profesia.

Judecătoarea a declarat că președintele (pe atunci) al Tribunalului Călărași, George Cătălin Șerban, ar fi reclamat-o apoi la Inspecția Judiciară. Detalii aici.

Judecători reclamați

Recent, judecătoarea Ileana Alexandru de la Tribunalul Călărași a fost exclusă din profesie, un alt judecător de la aceeași instanță, Alexandru Petronel, a fost retrogradat din gradul profesional de tribunal în gradul profesional de judecătorie, urmând să fie mutat la Judecătoria Călăraşi, iar o altă judecătoare, Neluţa-Marinica Tudorache, și-a dat demisia din magistratură după ce au fost reclamați la Inspecția Judiciară de președintele CSM, Bogdan Mateescu, și de către secretarul general al CSM (pe atunci), George Cătălin Șerban. Detalii aici. 

Numele fostului judecător George Cătălin Șerban figurează pe lista șefilor de instanțe care în martie 2019 au condamnat protestele magistrașilor împotriva modificărilor operate de PSD-ALDE-UDMR la legile Justiției. Vezi aici detalii.

Notă: Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR / sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă