Un jandarm care asigura paza la centrala nucleară, găsit împușcat în cap. „E vorba de o tentativă de suicid”

1 lună in urmă 5


Jandarmul însărcinat cu paza centralei nucleare de la Cernavodă, județul Constanța, a fost găsit împușcat în cap, la intrarea în post, marți, 9 martie, în jurul orei 8.00. Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, la fața locului s-au deplasat un echipaj de prim ajutor, elicopterul SMURD și un echipaj de stingere.


UPDATE 9.20. Pacientul, în comă, intubat, a fost preluat de elicopterul SMURD. Va fi transportat la Spitalul Județean Constanța.


UPDATE 9.00. „Incidentul s-a petrecut în jurul orei 7.50, la scurt timp după ce a intrat în post. Are 43 de ani, este tatăl unui băiat în vârstă de 16 ani, un foarte bun coleg cu misiuni internaționale la activ. A fost evaluat psihologic în anul 2020, fiind declarat apt. Nu a dat nici un semn cu privire la ce avea de gând să facă”, a precizat colonel Nicolae Dan, șeful de stat major al  Unității Speciale 72 Jandarmi Protecţie Instituţională „Anghel Saligny" Cernavodă


Conform reprezentanților ISU, în jurul orei 8.30, bărbatului, în vârstă de aproximativ 43 de ani, i se aplica protocolul de resuscitare.


„Pacientul este în comă, a fost intubat de medicul de pe elicopterul SMURD și urmează să fie transportat la spital”, a comunicat, ulterior, Anamaria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.


„Din primele informații, colegul a avut o tentativă de suicid”


Colonelul Nicolae Dan, purtător de cuvânt la Unitatea Speciala de Jandarmi Cernavodă, a precizat pentru Ziua de Constanța: „Este vorba despre un coleg, care, din primele informații, a avut o tentativă de suicid. Cazul va fi preluat de către Unitatea de Parchet competentă”.


Ancheta în acest caz este condusă de Parchetul Militar.


Foto: nuclearelectrica.ro/cne/


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă