Un jandarm a tras un foc de avertisment la o secție de votare din județul Brașov! Câte incidente electorale au avut loc până la ora 18.00

4 luni in urmă 19

BRAȘOV

„Un jandarm care păzea o secție de votare din județul Brașov a a fost atacat de un bărbat, bolnav psihic, care a asmuțit asupra lui un câine. Jandarmul a executat un foc de avertisment, în plan vertical, cu armamentul din dotare, fără a rezulta victime”, a anunțat, duminică, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog. 

„Ulterior, agresorul a fost imobilizat și încătușat, urmând a fi transportat cu o ambulanță la o unitate medicală de specialitate”, a spus Dajbog.

Un alt incident care a avut loc în județul Brașov legat de mită electorală a mai fost descris de purtătorul de cuvânt al MAI.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Predeal, jud. Braşov, au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că, la o secţie de votare din staţiune, o persoană ar fi oferit o sumă de bani unui bărbat, în scopul determinării acestuia să voteze un anumit candidat. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de corupere a alegătorilor”, a relatat Monica Dajbog.

Purtătorul de cuvânt a relatat mai multe incidente electorale petrecute în toată țara de la începerea votării, la ora 7.00, până la ora 18.00, în cazul cărora au fost deschise dosare penale pentru fraudă electorală sau pentru agresiuni fizice.

ARGEȘ - fraudă la vot pentru cetățeni străini au votat fără să aibă acest drept

„În judeţul Argeş, la două secţii de vot diferite s-au prezentat doi cetăţeni străini care au votat fără avea acest drept. Acum au dosar penal pentru fraudă la vot”, potrivit MAI.

BOTOȘANI - bărbat anchetat pentru vot multiplu

„În cursul zilei de astăzi, în judeţul Botoşani, poliţiştii Secţiei de Poliţie nr.1 au fost sesizaţi de către preşedintele unei secţii de votare din localitatea Tudora, cu privire la faptul că unui bărbat de 79 de ani din localitate i s-ar fi înmânat de către un membru al secţiei de votare un buletin de vot, fără ca acesta să prezinte actul de identitate, bărbatul respectiv exercitându-şi votul. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul îşi exercitase dreptul la vot şi la o altă secţie de votare, de pe raza aceleiaşi localităţi. Poliţiştii s-au sesizat din oficiu sub aspectul comiterii infracţiunii de frauda la vot. Faţă de membrul biroului electoral al secţiei de votare s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în cuantum de 2.200 de lei”, potrivit MAI.

CONSTANȚA - femeie anchetată pentru vot multiplu

„Poliţiştii constănţeni efectuează cercetări, în urma unei sesizări, cu privire la faptul că o femeie ar fi încercat să introducă în urnă mai multe buletine de vot, fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de fraudă la vot”, a mai spus Monica Dajbog.

GALAȚI - dosar penal pentru coruperea alegătorilor din Tecuci cu bani

„În oraşul Tecuci din Galaţi, poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele a doi bărbaţi pentru coruperea alegătorilor după un cetăţean a sesizat faptul că aceştia ar fi împărţit bani unor alegători. Unul dintre bărbaţi are şi dosar penal pentru ameninţare după ce l-ar fi ameninţat chiar pe denunţător”, a mai declarat Dajbog. 

GORJ - candidat agresat fizic de diul unui contracandidat

„Poliţiştii din Gorj au fost sesizaţi de un candidat că a fost împins şi lovit cu cotul în abdomen de fiul unui alt candidat. În cauză s-a întocmit  dosar penal”, potrivit MAI.

HUNEDOARA - fraudă electorală în Petroșani pentru buletine cu ștampilă deja aplicată înaintea votării

„În judeţul Hunedoara, Poliţia Municipiului Petroşani a fost sesizată de către preşedintele unei secţii de votare cu privire la faptul că doi alegători ar fi primit buletine de vot având deja aplicată ştampila cu menţiunea „votat”. Echipa operativă s-a deplasat la faţa locului şi a demarat cercetările, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă la fraudă la vot şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale”, a mai relatat purtătorul de cuvânt al MAI.

IAȘI - fraudă electorală în cazul unor cereri pentru urna mobilă fără semnătură

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi a fost sesizat de către Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală Fântânele despre faptul că o persoană s-a prezentat la vot unde a constatat faptul pe numele ei exista o cerere pentru urna specială, aceasta negând ca ar fi făcut o astfel de solicitare. În cauză, poliţiştii efectuează cercetări”, a mai spus Monica Dajbog.

MEHEDINȚI - o tânără care și-a fotografiat buletinul de vot, sancționată cu 600 de lei
 
„În judeţul Mehedinţi, Poliţia municipiului Drobeta Turnu Severin a fost sesizată de preşedintele unei secţii de votare cu privire la faptul că o tânără şi-a fotografiat unul dintre buletinele de vot în timp ce se afla in interiorul secţiei de votare. A fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 600 lei.

PRAHOVA - trei bărbați care pretindeau că sunt jurnaliști, cercetați penal

„În Prahova, o persoană care s-a recomandat a fi jurnalistă a informat purtătorul de cuvânt al IPJ că în zona Târgşoru Vechi o serie de cetăţeni au primit mesaje gen RO ALERT prin care au fost informaţi că la secţiile de votare din zonă au fost identificate cazuri de COVID. În urma verificărilor s-a stabilit că mesajul a fost trimis de fapt de pe un număr privat”, a explicat purtătorul de cuvânt al MAI. 

TELEORMAN - bărbat agresat fizic în apropierea unei secții de votare

„Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Nanov, judeţul Teleorman, au fost sesizaţi cu privire la producerea unui incident în proximitatea secţiei de votare din comuna Călineşti. După ce a ieşit din secţia de votare, pe fondul unor discuţii contradictorii, un bărbat a fost agresat fizic. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „lovire sau alte violenţe””, potrivit MAI.

De la începutul procesului de votare și până la ora 18.00, la nivelul întregii țări, au fost înregistrate 703 de sesizări referitoare la fapte care au legătură cu procesul electoral, a anunțat MAI. 255 dintre acestea nu s-au confirmat, iar 242 erau în curs de verificare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă