Un IT-ist a împuşcat în cap un casier dintr-o benzinărie din Germania. Bărbatul a vrut să transmită un mesaj: tragedia petrecută în familia sa

4 săptămâni in urmă 19

Bărbatul care a ucis un tânăr casier în vârstă de 20 de ani, într-o benzinări din Germania, are 49 de ani şi este de profesie informatician. Crima care a îngrozit o ţară întreagă a avut drept justificare lupta împotriva restricţiilor anti-covid.

 tragedia petrecută în familia sa

Bild

Potrivit Der Spigel, bărbatul l-a împuşcat în cap pe tânărul casier pentru că era sătul de regulile restrictive. Din aceleaşi motive, tatăl său a încercat să-şi ucidă soţia şi apoi s-a sinucis. Bărbatul în vârstă de 49 de ani, pe care poliţia l-a numit "Mario", a comis crima sâmbăta trecută. Atunci a intrat în benzinărie pentru a cumpărar bere, dar casierul a refuzat să i-o vândă pentru că nu purta masca de protecţie. Bărbatul a plecat, însă s-a întors după aproximativ o oră. De această dată, purta masca, dar incorect, tocmai pentru a atrage din nou atenţia tânărului în vârstă de 20 de ani. Când acesta i-a spus să o poarte corect, bărbatul a scos pistolul şi l-a împuşcat în cap pe casier.

Cum şi-a motivat gestul în faţa anchetatorilor

Vecinii bărbatului sunt şocaţi de gestul acestuia, dar recunosc că Mario avea probleme. Conform Der Spiegel, vecinii spun că bărbatul îşi ieşea uşor din fire atunci când venea vorba despre vaccinurile anti-covid sau chiar despre simpla purtare a măştii de protecţie. Crima a avut loc cu doar o săptămână înainte de alegerile care vor decide viitorul cancelar al Germaniei, iar autorităţile se tem că teoriile conspiraţiei şi extremismul se vor amplifica în apropierea scrutinului.

Ancheta în cazul lui Mario este în plină desfăşurare, iar jurnaliştii germani cred că va fi una de durată pentru că autorităţile vor să afle toate detaliile legate de motivele şi mecanismele interioare care l-au determinat pe IT-istul în vârstă de 49 de ani să recurgă la acest gen. Societatea germană a fost cu adevărat şocată de acest moment pentru că a fost prima crimă produsă ca efect al situaţiei socio-economice din pandemie. Mario le-a mărturisit anchetatorilor că este împotriva măsurilor de combatere a pandemiei şi prin gestul său extrem a vrut să transmită un exemplu clar.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă