Un interlop român periculos acuzat de crimă a fost prins în Franța și adus în țară în lanțuri

2 săptămâni in urmă 42

Duminica, 02 Ianuarie 2022, ora 20:56

10 citiri

Un interlop român periculos acuzat de crimă a fost prins în Franța și adus în țară în lanțuri

Unul dintre cei mai periculoşi interlopi români, Marius Ştefan Achim, a fost extrădat din Franța. Bărbatul a fost adus în țară cu maşina, întrucât, scrie nu a fost primit în avion.

În martie 2020, Achim l-a împuşcat mortal într-o scară de bloc din Bacău pe un tânăr de 22 de ani, scrie adevarul.ro.

Marius Ştefan Achim a fost antrenat în Legiunea Franceză şi este considerat unul dintre cei mai periculoşi interlopi din România. În trecut a fost locotenentul lui Marian Ivan, lider al lumii interlope din Galați, asasinat în plină stradă de doi rivali. Achim era luptător de K1 şi participa la gale în numele clubului patronat de Ivan.

După moartea lui Marian Ivan, Ştefan Achim (46 de ani) s-a ascuns, însă nu a stat departe de scandaluri.

În martie 2020, Achim (46 ani) l-a împuşcat mortal într-o scară de bloc din Bacău, pe un tânăr de 22 de ani. Interlopul a pus-o pe iubita lui să-i caute pe cineva care ar fi putut să-i vândă un software pentru accesarea telefoanelor mobile la distanţă, mai scrie adevarul.ro.

L-a contactat pe Iulian Cezar Oancea, care i-a promis că îi poate livra comanda pentru suma de 500 de euro. Tânărul a păcălit-o, însă. Când şi-a dat seama că a fost înşelat, Ştefan Achim şi-a luat pistolul şi a plecat la Bacău pe urmele tânărului. L-a împuşcat chiar în scara blocului în care locuia. Ulterior, a fugit în Franţa, ţară pe care o cunoştea din perioada în care servise în Legiunea Străină. A fost prins de autorităţile franceze, fiind încătuşat la data de 21 mai 2020 în localitatea Creil.

Poliţiştii francezi au găsit asupra lui peste 30.000 de euro, un pistol Makarov, în stare de funcţionare, şi un încărcător cu 7 cartuşe. Pe 28 ianuarie 2021, Ştefan Achim a fost trimis în judecată pentru omor calificat, tâlhărie calificată, contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

Potrivit Gândul, francezii l-au pus în lanţuri şi au folosit un brâu special pentru imobilizare, însă compania aeriană ar fi refuzat să-l primească pe Achim în avion, din motive de securitate. Astfel, acesta a fost adus cu maşina până în România.

Citeste si:

Fostul deputat PSD Cristian Rizea poate fi extrădat. Magistrații de la Chișinău l-au lăsat fără cetățenia Republicii Moldova

Fostul deputat PSD, Cristian Rizea, fugar peste Prut, a rămas fără azil politic și cetățenia Republicii Moldova. O decizie definitivă în acest sens a fost luată miercuri, 29 decembrie, de...

Un interlop celebru a rămas fără dreptul la vizită intimă în închisoare. Nu poate să participe nici la cursuri școlare

Un interlop celebru din Brașov, închis în regim de maximă siguranță la Penitenciarul Aiud, a dat în judecată instituția pentru că i-a fost interzis dreptul la vizită intimă. În...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă