Un indigen își duce tatăl în spate pentru a fi vaccinat contra COVID-19. Povestea din spatele imaginii virale

1 săptămână in urmă 27

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 07:54

151 citiri

Un indigen își duce tatăl în spate pentru a fi vaccinat contra COVID-19. Povestea din spatele imaginii virale

O imagine cu un tânăr indigen din Amazon, Brazilia, ce își cară tatăl în spate pentru a se vaccina împotriva COVID-19 a devenit virală, punctând cât de complicat este procesul de imunizare în zone izolate ale lumii.

Fotografia, făcută de un medic, îi arată pe Tawy (24 de ani) și pe Wahu (67 de ani) după ce amândurora li s-a administrat o doză de vaccin, potrivit BBC.

Potrivit datelor oficiale, 853 de indigeni au murit în Brazilia după ce s-au infectat cu de Covid-19, iar numărul real ar fi și mai mare.

Medicul a povestit că Wahu este aproape orb și că are probleme urinare cronice. Drept urmare, Tawy și-a cărat tatăl în spate 5-6 ore.

„A fost o demonstrație foarte frumoasă a relației minunate dintre ei”, a declarat medicul.

Tawy și Wahu aparțin comunității indigene Zo’e, care are aproximativ 325 de membri. Aceștia trăiesc în izolare în zeci de sate dintr-o zonă echivalentă cu 1,2 milioane de terenuri de fotbal, în nordul statului Para.

Poza a fost făcută în ianuarie 2021, la începutul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 în Brazilia. În septembrie anul trecut, Wahu a murit din motive necunoscute. Tawy rămâne cu familia sa și și-a făcut recent a treia doză de vaccin.

Citeste si:

Rata de vaccinare în rândul elevilor de peste 12 ani se apropie de 40%. Ce spune ministrul Educației despre imunizarea profesorilir

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că 4.000 de elevi de peste 12 ani s-au vaccinat în ultima săptămână, rata de imunizare în rândul elevilor din categoriile eligibile – peste...

Începe vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Câte doze va avea prima tranșă

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că prima tranșă de vaccin pediatric anti COVID-19 destinat vaccinării copiilor cu vârste între 5-11 ani va fi livrată în perioada...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă