Un important cleric din România îi îndeamnă pe credincioși să respecte sfaturile medicilor

2 săptămâni in urmă 15

PS Irineu Bistriţeanul, arhiepiscop de Alba Iulia PS Irineu Bistriţeanul, arhiepiscop de Alba Iulia

Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, Irineu, le-a transmis credincioşilor din eparhie să respecte sfaturile medicilor şi măsurile de protecţie sanitară. Mesajul său a fost citit la slujbe în bisericile din 2 județe.

MARŢI, 16 NOIEMBRIE 2021, 10:36

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Noi, creştinii, suntem chemaţi să intensificăm rugăciunea pentru însănătoşirea celor bolnavi şi pentru medicii care se ostenesc intens pentru alinarea suferinţei lor.

În acest context dominat de incertitudine, este nevoie să ne alăturăm eforturilor depuse de autorităţile competente în campania de prevenire a răspândirii virusului COVID-19”, a transmis Arhiepiscopul Irineu, într-o circulară adresată credincioşilor din Alba şi Mureş şi care a fost citită în toate bisericile din cele două judeţe.

Arhiepiscopul i-a îndemnat pe credincioși ca, la primele semne de boală, să ia legătura cu medical specializat și să nu apeleze la sfaturi sau tratamente empirice, mai ales în situația în care bolile de sezon, gripa și răceala, au simptome foarte asemănătoare COVID-19.

„În aceste vremuri de grea încercare, este potrivit să ne reamintim îndemnul Sfintei Scripturi: ‘Doctorului dă-i cinstirea ce i se cuvine, căci şi pe el Domnul l-a făcut’, şi, totodată, să fim conştienţi că ‘de la Cel Preaînalt vine tămăduirea’ (cf. Sirah 38, 1-2).

Asumându-ne deplină responsabilitate, să depunem toate eforturile pentru protejarea vieţii şi sănătăţii noastre şi a celor din jur, respectând sfaturile medicilor şi măsurile de protecţie sanitară," a mai precizat arhiepiscopul Irineu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă