Un hotel din Eforie Sud a luat foc. 16 persoane, dintre care copii, coborâte de pompieri de pe acoperiş

1 lună in urmă 29

Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de luni spre marţi la un hotel din Eforie Sud, unde se aflau peste 80 de turiști. O persoană a fost intoxicată cu fum și dusă la spital, iar alte 16, dintre care cinci copii, au fost coborâte de pompieri de pe acoperişul clădirii, potrivit News.ro.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, pompierii au fost solicitați în jurul orei 04.00 să intervină la un hotel din Eforie Sud, format din demisol şi parter înalt, care are 44 de camere, unde era o degajare mare de fum.  

După apel, 40 de pompieri au mers imediat să stingă incendiul.

“La locul au fost alocate patru autospeciale de stingere, două autoscări, o descarcerare, trei echipaje SMURD, două ambulanţe ale Serviciului Judeţean, în total 40 de pompieri. La momentul respectiv în hotel se aflau 83 de persoane (79 turişti, patrunangajaţi ai hotelului) , dintre care 47 s-au autoevacuat, iar 36 au fost evacuaţi de către echipajele de la faţa locului. Dintre cele 36 de persoane, 16 (11 adulţi, patru copii, un sugar) au fost coborâte de pe acoperişul hotelului”, a transmis ISU Constanţa. 

O singură persoană intoxicată cu fum a fost transportată la spital, conştientă, cooperantă. 

Pompierii au stins focul în jurul orei 5.00. Potrivit autorităților, incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit la boilerul din camera tehnică a hotelului.

Foto: Ziua de Constanța

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă