Un hacker a creat un certificat verde valid pentru o persoană cu vârsta de 121 care se numește Adolf Hitler

1 lună in urmă 24

 Inquam Photos / George Călin Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministerul Sănătății din Olanda investighează cum a fost posibil ca un hacker să creeze un certificat verde cu cod QR valid. Certificatul, creat pe numele lui Adolf Hitler, a fost scos la vânzare pe un site dedicat achiziționării acestor documente digitale.

JOI, 28 OCTOMBRIE 2021, 16:18

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Certificatul verde pe numele lui Adolf Hitler a fost descoperit în urma unei anchete a jurnaliștilor de la postul de televiune RTL Nieuws din Olanda. În momentul în care documentul a fost scanat de aplicația oficială a Guvernului, a apărut că persoana respectivă fusese vaccinată cu schema completă, cu ser produs de Pfizer și trecuseră deja 26 de zile de la administrarea celei de-a doua doze. Numai că posesorul certificatului, pe lângă faptul că se numea Adolf Hitler, avea menționată ca dată a nașterii ziua de 1 ianuarie 1900.

Jurnaliștii au luat legătura cu vânzătorul certificatului și acesta i-a asigurat că poate crea astfel de document cu cod Qr valid pentru oricine, contra sumei de 300 de euro. El a mărturisit că poate obține astfel de coduri QR doar din Polonia și Franța, ceea ce alimentează suspiciunile că angajați din sectorul sanitar din cele două țări ar fi implicați în crearea acestor certificate.

Ministerul Sănătății din Olanda încearcă să afle cum a fost posibil un astfel de lucru și nu exclude posibilitatea ca parolele secrete ale codurilor QR din Franța și Polonia să fi fost furate. Dacă așa vor sta lucrurile, atunci toate certificatele verzi provenite din cele două țări ar trebui emise din nou.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă