Un grup de apărători ai orașului Mariupol, inclusiv luptători ”Azov”, s-au întors din captivitatea rusă FOTO

5 zile in urmă 50

Joi, 22 Septembrie 2022, ora 08:50

34 citiri

Rusia și Ucraina au făcut un schimb de prizonieri de război, în cadrul căruia un grup de apărători din Mariupol, inclusiv luptători ai batalionului Azov, s-au întors în Ucraina.

Informația a fost confirmată de comandantul „Azov”, Maxim Zhorin.

”În sfârșit, am reușit să returnăm o altă parte din apărătorii din Mariupol, inclusiv luptătorii batalionului Azov. În această seară a avut loc schimbul, pe care îl așteptăm de mult timp", a spus reprezentantul regimentului.

Judecând după filmările publicate, în cadrul schimbului au fost eliberați medicul Ekaterina Polișciuk, un alt medic Maryana Mamonova, șeful poliției de patrulare Mihail Verșinin, ofițerii superiori al brigăzii 36, Marine Mikhail Dianov, Svyatoslav Yermolov, precum și luptătorul ”Bird”.

Schimbul a inclus și milițiile străine care au luptat de partea Ucrainei, inclusiv cele din Statele Unite, Arabia Saudită și Marea Britanie.

Deputatul Radei Supreme, Oleksiy Goncharenko, a publicat imagini cu apărătorii eliberați.

"O mulțime de mașini. Așteptăm mai multe știri și ținem pumnii pentru eroii noștri", a scris deputatul poporului pe Telegram.

El și-a exprimat, de asemenea, încrederea că eliberarea luptătorilor „Azov” este rezultatul unei contraofensive de succes a Forțelor Armate ale Ucrainei în regiunea Harkov.

„Rusia nici nu a vrut să audă de astfel de schimburi. Acum este forțată... În fața ochilor noștri, Rusia pierde”, a declarat Goncharenko.

Citește și:

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu condamnă mobilizarea militară parțială anunțată de Putin

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a condamnat ferm acţiunile recent anunţate de conducerea Rusiei privind mobilizarea parţială, susţinerea aşa-ziselor referendumuri din zonele...

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni prelungește perioada de depunere a cererii pentru două programe de granturi

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a anunțat miercuri, 21 septembrie, că prelungește perioada de depunere a cererilor pentru două programe de granturi până luni, 26 septembrie....

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă