Un grup de antivaccinişti a luat cu asalt studiourile televiziunii publice din Slovenia. 20 de persoane au fost arestate

1 lună in urmă 29

Un grup de activişti împotriva vaccinurilor şi de persoane care neagă existenţa coronavirusului au pătruns vineri seară cu forţa în clădirea care adăposteşte postul de televiziune publică din Slovenia, RTVS, şi au cerut ca opiniile lor să fie difuzate la televiziune, transmite agenția DPA, preluată de Agerpres.

Poliţia a pus capăt rapid incidentului şi a arestat 20 de intruşi care reuşiseră să pătrundă în studioul de ştiri al postului de televiziune, a relatat sâmbătă agenţia de presă slovenă STA.

„Acesta este un atac inacceptabil asupra presei, jurnalismului şi democraţiei”, a declarat editorul programelor de ştiri de la postul RTVS, Manica Janezic Ambrozici.

Asociaţia jurnaliştilor din Slovenia, DNS, a atras atenţia că incidentul este doar „vârful aisbergului” într-o „campanie de ură” la adresa presei alimentată de guvernul premierului conservator Janez Jansa.

Directorul televiziunii publice Andrej Grah Whatmough a anunţat sporirea măsurilor de securitate.

Persoane care neagă existenţa coronavirusului protestează de luni de zile cu intermitenţe în faţa televiziunii publice din Slovenia şi hărţuiesc angajaţii postului. Potrivit lui Whatmough, o problemă o reprezintă faptul că zona din faţa clădirii televiziunii slovene este un spaţiu public, prin urmare protestatarii au dreptul să se strângă acolo.

În spatele incidentului de vineri seară este o mişcare condusă de fostul ofiţer de armată Ladislav Troha, veteran al războiului de independenţă al Sloveniei, în 1991, a relatat STA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă