Un grajd în miniatură creat de Banksy a dublat numărul de vizitatori la un muzeu din Peterborough / „A fost cel mai mare succes înregistrat vreodată în perioada Crăciunului şi Anului Nou”

2 săptămâni in urmă 19

Un grajd în miniatură creat de Banksy şi prezentat drept atracţie principală la Merrivale Model Village a ajutat Muzeul din Peterborough să aibă un număr record de vizitatori, anunță News.ro, care citează BBC.

Clădirea de mici dimensiuni a apărut la Merrivale Model Village în Great Yarmouth, Norfolk, pe 6 august, în timpul evenimentului „Great British Spraycation”. A fost împrumutată Muzeului din Peterborough pentru o expoziţie de artă urbană.

Muzeul a spus că, în ciuda Covid, a fost „cel mai mare succes înregistrat vreodată în perioada Crăciunului şi Anului Nou”.

Pe grajd este scris numele lui Banksy şi cuvintele „Go big or go home”.

Expoziţia de artă urbană a fost deschisă pe 11 decembrie şi include lucrări originale ale unor mari artişti internaţionali precum Damien Hirst, My Dog Sighs, Blek le Rat, precum şi alte opere de Banksy.

Muzeul a înregistrat 1.156 de vizitatori în săptămâna de după Crăciun, comparativ cu o medie de 775 de vizitatori în aceeaşi săptămână în anii anteriori.

Expoziţia se desfăşoară până în luna mai, dar cabana din satul model este expusă doar până miercuri înainte de a fi scoasă la licitaţie.

Sursa foto: Captură video

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă