Un gălățean, pus sub acuzare pentru că forța mai multe tinere să se prostitueze. Fetele care refuzau, erau bătute și șantajate

2 luni in urmă 12

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați l-a trimis în judecată pe Daniel Tofan, un bărbat din Galaţi, sub acuzațiile de trafic de minori şi trafic de persoane. Bărbatul este acuzat că păcălea tinere și minore, pe care le forța ulterior să se prostitueze. Pe 5 aprilie, Tribunalul Galați va lua în discuție legalitatea administrării probelor și a rechizitoriului, urmând să stabilească apoi data începerii procesului.

”Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada iunie 2018 – iunie 2020, bărbatul, din municipiul Galaţi, ar fi recrutat mai multe persoane minore şi majore, prin inducerea în eroare, în scopul exploatării acestora, prin obligarea la practicarea prostituţiei”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Bătute și șantajate emoțional

Potrivit anchetatorilor, victimele erau transportate şi adăpostite în apartamente închiriate în regim hotelier, pe teritoriul României. Profitând de starea lor de vulnerabilitate, prin şantaj emoţional şi constrângere fizică, Daniel Tofan le-a obligat să practice prostituția, beneficiind, în totalitate, de sumele de bani obţinute de acestea.

Joi, 17 decembrie 2020, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT Galaţi au efectuat patru percheziţii domiciliare la locuințe unde aveau indicii că existe probe și mijloace de probă care dovedesc implicarea bărbatului în traficul cu carne vie.

În urma percheziţiilor efectuate, în municipiul Galaţi şi municipiul Bucureşti, au fost ridicate mai multe înscrisuri şi 2 100 de euro. Bărbatul a fost reţinut inițial, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, iar ulterior a fost arestat preventiv, măsura fiind menținută și în prezent.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă