Un francez și un bosniac au fost arestați după furtul celor 22 de biciclete ale cicliștilor italieni

3 săptămâni in urmă 14

Cei doi bărbaţi arestaţi miercuri în nordul Franţei după furtul al 22 de biciclete ale cicliştilor italieni în timpul Mondialului de ciclism pe pistă de la Roubaix au compărut vineri în faţa justiţiei, care le-a acordat un răgaz pentru a-şi pregăti apărarea, transmite AFP.

Cei doi indivizi, un francez în vârstă de 18 ani şi un bosniac de 20 de ani, sunt cunoscuţi de poliţie pentru furturi multiple. Ei vor rămâne în detenţie în aşteptarea unei noi audieri, prevăzută pentru 10 decembrie la ora 14:00 (13:00 GMT) la Lille (nordul Franţei).

Arestaţi miercuri dimineaţă la Besançon (est), potrivit unui comunicat al poliţiei judiciare, ei sunt suspectaţi de legături cu furtul celor 22 de biciclete ale echipei italiene de ciclism pe pistă în noaptea de 22 spre 23 octombrie în timpul Mondialului de la Rubaix, un prejudiciu estimat la 400.000 de euro.

În 29 octombrie, ”21 de biciclete au fost găsite de către autorităţile române, care apoi au procedat la patru reţineri”, a adăugat poliţia judiciară franceză.

Bicicletele furate au fost găsite în România câteva zile mai târziu de poliţia locală, care a reţinut de asemenea mai mulţi indivizi, notează AFP.

Federaţia italiană de ciclism a fost ”surprinsă şi şocată” de ceea ”ce s-a întâmplat, o mare catastrofă”, a afirmat vineri avocatul Dominique Bellengier.

În timpul percheziţiilor efectuate la domicilii din oraşele Lille şi Lomme a fost găsit ”ambalaj de hârtie cu sigla Federaţiei italiene de ciclism”, potrivit poliţiei judiciare franceze, care a adăugat că furtul s-a produs ”în timp ce bicicletele se aflau într-un camion tehnic parcat în parcarea hotelului unde echipa îşi stabilise baza după competiţia” de la Marcq-en-Baroeul, nu departe de Lille.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: G4Media.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă