Un fotbalist a recunoscut în fața întregii țări că este bisexual: ”O echipă m-a refuzat din acest motiv”

3 săptămâni in urmă 11

  • Fotbal: România U20 - Polonia U20, joi, 18:00, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM: Grecia - Spania, joi, 21:45, Digi Sport 1

Dezvăluirile internaționalului australian de tineret au fost urmate de un val de aprecieri din partea celor mai mari fotbaliști ai lumii, printre care Gerard Pique și Antoine Griezmann. Astfel, un jucător iberic a trimis o scrisoare anonimă, apoi a intrat în direct la un post de radio național și a declarat că este bisexual, însă fără a-și dezvălui identitatea.

Un fotbalist spaniol a recunoscut public că este bisexual: ”O echipă m-a refuzat din acest motiv”

Fotbalistul în cauză a spus că nu se ascunde, iar toți cei care îi cunosc vocea îl pot recunoaște cu ușurință, dar nu a vrut să-și spună numele. Acesta a afirmat că au existat momente mai grele în carieră din cauza orientării sale sexuale, însă le-a depășit, iar viața sa începe să ia un curs normal.

Mi-ar plăcea ca ceea ce mi s-a întâmplat să rămână un eveniment izolat. Nu reprezintă viața mea de zi cu zi. Dar mă gândesc cu o oarecare tristețe la momentul în care un coechipier a făcut glume nepotrivite despre orientarea mea.

Am înțeles că nu are sens. M-am dus sa vorbesc cu el, m-a deranjat, i-am spus și gata. Din acel moment și-a cerut scuze și nu au mai apărut probleme. Am o relație bună cu el. Celălalt caz la care mă gândesc: A existat o echipa care m-a refuzat din acest motiv.

Nu sunt extrem de afectat. Decât să merg la un club unde președintele are o astfel de gândire, prefer să nu mă duc. S-a întâmplat, dar este un lucru izolat", a spus jucătorul spaniol, potrivit AS.

Jucătorul care s-a declarat bisexual: ”Am decis că vreau să am o viață normală”

Fotbalistul în cauză a spus că toți colegii săi îi știu secretul : "Este ceva care iese în evidență în discuții, dacă ieși la un pahar. Acum nu am nicio problemă să anunț pe cineva despre asta. Nu-mi mai pune probleme și asta este normalitatea, să nu trebuiască să mă ascund.

Am făcut pasul și am spus-o când am început relația cu partenerul meu. Numai cele mai apropiate persoane știau dinainte. Dar am decis că vreau să am o viață normală. Să păstrez relația ascunsă nu era o opțiune. Mi-ar fi fost greu să merg pe un stadion și să nu mă pot afișa cu el", a adăugat jucătorul iberic.

Puţini fotbalişti profesionişti s-au declarat public homosexuali şi o fac, în general, după ce s-au retras pentru a evita remarcile homofobe ale spectatorilor. Primul care a făcut-o a fost englezul Justin Fashanu în anii `90, dar s-a sinucis în 1998, după ce se retrăsese din activitatea sportivă.

Etichete: josh cavallo , fotbalist spaniol , fotbalist bisexual , orientare sexuala fotbalist
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă