Un fost portar de la Rapid laudă strategia conducerii din Giulești, după revenirea în Liga 1: „A fost o surpriză plăcută!”. Ce spune despre antrenorul-suporter Mihai Iosif | VIDEO EXCLUSIV ProSport Live

2 luni in urmă 36

Mircea Bornescu, fostul team manager al echipei FC U Craiova, a fost invitat în cadrul emisiunii ProSport Live și a vorbit despre debutul celor de la Rapid în Liga 1.

Fost portar la Rapid în două rânduri, în perioada 2009-2011, respectiv 2014-2015, Mircea Bornescu a rămas plăcut surprins de primele meciuri jucate de către giuleșteni de la revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc.

Echipa antrenată de către Mihai Iosif a înregistrat două victorii, cu Chindia Târgoviște și CS Mioveni, și un egal cu Farul Constanța, în primele trei etape din Liga 1, reușind să nu primească niciun gol.

Mircea Bornescu, despre revenirea Rapidului în Liga 1

Mircea Bornescu a lăudat strategia de transferuri a celor din conducerea Rapidului, dar și prezența într-un număr foarte mare a suporterilor pe stadion.

„La începutul sezonului, sincer, nu că nu le dădeam nicio șansă de a rămâne în Liga 1, pentru că știam că vor veni suporterii de partea lor, însă nu mă așteptam la acest parcurs, pentru mine a fost o surpriză plăcută.

Strategia lor a fost una foarte bună, au adus jucători cu experiență, care sunt iubiți de suporterii Rapidului, gen Săpunaru. A venit și Dragoș Grigore, îl au și pe Junior Morais, adică și-au betonat apărarea cu jucători cu experiență, care comunică foarte bine între ei, este foarte important acest lucru. Îl au pe Albu la mijloc, care e un închizător foarte bun, Crepulja, Adi Bălan e un vârf foarte bun. Cred că faptul că joacă pe Arena Națională și acea peluză în prima etapă a fost plină i-a ajutat foarte mult și au început cu dreptul, a contat foarte mult.

Într-adevăr, sunt la început, însă faptul că nu au primit gol demonstrează că sunt o echipă puternică. Miță a reușit să creeze legătura asta între suporteri și echipă și, el fiind unul dintre suporteri, a reușit să transmită jucătorilor ceea ce simte”, a spus Mircea Bornescu, la ProSport Live.

Marius Avram laudă strategia celor de la Rapid

Fostul arbitru Marius Avram, prezent și el în studioul ProSport Live, s-a arătat și el impresionat de revenirea Rapidului în Liga 1.

„Se pare că achizițiile de jucători au fost făcute cu cap, și-au betonat apărarea, lucrul acesta se vede prin faptul că nu primesc gol, au jucători cu mare experiență acolo pe linia de apărare. Au publicul ăsta extraordinar și la orice meci e o bucurie să vezi meciurile și la televizor și de pe stadion. Felicitări pentru lucrul ăsta! E extraordinar! Să vedem, sunt la început, abia au trecut trei etape. Până acum, lumea poate i-a luat ca pe o echipă nou promovată și poate i-au privit un pic mai de sus. Din momentul în care începi să ai rezultate, și echipele adverse încep să își pună întrebarea «Oare cum să abordăm meciul?» și lucrurile se schimbă puțin. Faptul că nu au primit gol este extraordinar, se știe că de acolo trebuie să plece performanța.

Am înțeles că au ca obiectiv clasarea cât mai sus, dar principal ar fi menținerea în Liga 1, deci nu s-au aruncat la obiective nerealiste încă din primul an de revenire în Liga 1. Eu cred că începe să arate ca un proiect foarte interesant și uite că Mihai Iosif, căruia nu foarte multă lume îi dădea șanse, face treabă foarte bună și în Liga 1, nu numai în Liga 2”, a spus și Marius Avram.

The post Un fost portar de la Rapid laudă strategia conducerii din Giulești, după revenirea în Liga 1: „A fost o surpriză plăcută!”. Ce spune despre antrenorul-suporter Mihai Iosif | VIDEO EXCLUSIV ProSport Live appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă