Un fost jucător de la Sporting Lisabona i-a făcut portretul lui Ladislau Boloni: „Îți explică de ce nu joci!”. Episodul incredibil petrecut în Portugalia: „M-am plimbat în alea trei zile!”

1 săptămână in urmă 6

Ladislau Boloni este la un pas să preia echipa națională a României, iar Marius Niculae, fostul său elev de la Sporting Lisabona, i-a făcut o scurtă caracterizare antrenorului în vârstă de 68 de ani.

FRF vrea să îl instaleze pe Ladislau Boloni în fotoliul de selecționer al reprezentativei noastre, iar antrenorul a avut deja primele discuții cu reprezentanții forului în cadrul unei întâlniri. Cunoscut, printre altele, drept omul care l-a lansat în fotbalul mare pe Cristiano Ronaldo, tehnicianul a impresionat de-a lungul carierei prin modul în care a reușit să comunice cu jucătorii săi, pe care i-a ajutat să revină într-un timp foarte scurt într-o formă bună.

Marius Niculae a povestit cum, pe vremea când amândoi erau la Sporting Lisabona, Boloni i-a impus să stea departe de fotbal timp de trei zile, moment după care atacantul a reînceput să marcheze pe bandă rulantă.

Marius Niculae, amintiri cu Ladislau Boloni

Marius Niculae și-a amintit de perioada în care a fost antrenat de Ladislau Boloni în Portugalia, la Sporting Lisabona. Fostul atacant spune că antrenorul are o înclinație către jucătorii tineri, cărora reușește să le dea curaj pentru că vorbește foarte mult cu ei.

„Mie mi-a dat încredere, vorbea mult cu jucătorii tineri. Ne-a dat încredere, nu dădea vina pe cei tineri. El a promovat jucători tineri peste tot, inclusiv la Sporting Lisabona: Quaresma, Cristiano Ronaldo. Dădea credit jucătorilor tineri. Eu am lucrat cu el și la echipa de club, unde ne întâlneam zilnic, și pot spune că este un antrenor foarte corect”, a declarat Marius Niculae pentru Digi Sport.

„Săgeată” a rememorat un episod din perioada Sporting, când Ladislau Boloni l-a simțit ieșit din formă, astfel că i-a dat interzis la fotbal timp de trei zile. „Îți explică de ce nu joci. Am avut o perioadă mai proastă la Sporting, nu reușeam să marchez, iar la un moment dat m-a chemat și mi-a spus să plec trei zile, să nu mă vadă, să fac orice altceva în afara de fotbal. După ce m-am întors am început iar să marchez, m-am plimbat în alea trei zile”, a mai spus Marius Niculae.

The post Un fost jucător de la Sporting Lisabona i-a făcut portretul lui Ladislau Boloni: „Îți explică de ce nu joci!”. Episodul incredibil petrecut în Portugalia: „M-am plimbat în alea trei zile!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă