Un fost fotbalist portughez a murit la 32 de ani » În 2017 a fost la un pas de Poli Iași + mesajul transmis de Săpunaru

3 săptămâni in urmă 23

Articol de GSP - Publicat duminica, 31 octombrie 2021, 10:09 / Actualizat duminica, 31 octombrie 2021 10:16

Tengarrinha, fost fotbalist portughez, a murit de 32 de ani din cauza unei boli necruțătoare.

Bernardo David Mendes Salgueiro Campos Tengarrinha, pe numele său complet, s-a retras în 2017, la 28 de ani, când a fost fost diagnosticat cu cancer limfatic, potrivit A Bola.

Tengarrinha a fost aproape de Poli Iași

În vara lui 2017, mijlocașul defensiv are așeptat să semneze cu Poli Iași. Președintele de atunci al clubului, Ciprian Paraschiv, anunța că jucătorul și-a dat acordul și că mai trebuia doar să-și încheie contractul cu Boavista.

Portughezul nu a mai ajuns în Copou și s-a retras, după ce a primit verdictul medicilor.

Crescut la juniorii Benficăi și ai lui Porto, Tengarrinha a mai jucat la Estrela, Olhanense, Santa Clara. Vitoria Setubal, ȚSKA Sofia, Freamunde, Chaves și Boavista.

60 de partide a strâns Tengarrinha la Boavista

„Cu profundă tristețe și consternare am aflat de moartea lui Bernardo Tengarrinha, care timp de multe luni lungi a dus o luptă curajoasă împotriva bolii necurțătoare, care l-a ucis. La 28 de ani a fost nevoit să renunţe la pasiunea lui când juca la Boavista. Pleacă acum, prea devreme, lăsându-ne un exemplu de curaj, tenacitate și determinare. În acest moment dificil, transmit dragostea mea familiei lui Bernardo Tengarrinha, prietenilor și cluburilor pe care le-a reprezentat – Fernando Gomes, președintele Federației de Fotbal din Portugalia

Ce este Limfomul Hodgkin

Limfomul Hodgkin este un tip de cancer care afectează sistemul limfatic. Celulele albe din sânge, numite și limfocite, se înmulțesc incontrolabil. Limfomul Hodgkin pornește de la sistemul limfatic, însă poate afecta orice organ care conține țesut limfoid: plămânii, ficatul, sistemul nervos central, tiroida sau tubul digestiv. În prezent, boala afectează 15 milioane de oameni la nivel mondial, iar factorii predispozanți sunt următorii: vârsta peste 60 de ani, factori genetici, expunerea la radiații, sistemul imunitar slăbit, infecții virale sau bacteriene.

Mesaj de la Cristi Săpunaru

Cristi Săpunaru și Tengarrinha au fost colegi la FC Porto, iar la aflarea veștii, căpitanul Rapidului a avut un mesaj penstru fostul jucător.

„Odihnește-te în pate, Tenga”, a scris Săpunaru.

Citește și:

Playtech: Anamaria Prodan se dezlănţuie: Laurențiu Reghecampf și-a jefuit familia pentru amantă. Acuzaţii bombă


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă