Un fost fotbalist în Bundesliga spune că era obligat să se dopeze: "Dacă nu luam acele pastile, eram amendat"

2 săptămâni in urmă 27

  • Fotbal: România U20 - Polonia U20, joi, 18:00, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM: Grecia - Spania, joi, 21:45, Digi Sport 1

Sportivii caută mereu perfecțiunea și pentru asta uneori apelează, conștient sau inconștient, la anumite substanțe sau pastile care sunt interzise.

"Aveam în mine substanțe interzise"

Garra Dembele, fotbalist francez care a trecut pe la Levski Sofia, în Bulgaria, și pe la Freiburg, în Germania, a vorbit despre momentele în care a fost obligat să se dopeze.

"În Bulgaria, când terminam meciurile din Europa League, ne dădeau să bem niște ceaiuri din plante. Chiar la finalul meciurilor, luam substanțe de care nu știam sigur ce sunt. În Germania, când evoluam la Freiburg (n.r. echipă care era în Bundesliga în sezoanele 2011-2013), aveam în mine substanțe interzise.

De fapt, eram dopat cu hormoni. În Germania, aveam o cutiuță care avea numărul meu pe ea, 11. Conținea 10 pastile pe care trebuia să le iau după antrenamente. Habar nu aveam ce sunt.

Nu aveam de ales, trebuia să le iau, altfel eram amendat. După jocuri, în weekenduri, controlul antidoping venea mereu la mine, dar nu se găsea nimic în probele de urină. De la televizor, sportul pare altfel, dar când faci parte din el, e complicat", a spus Dembele, conform L'Equipe.

Fatai, Takayuki și Ioniță, ultimele cazuri de dopaj din România

Nici fotbalul autohton nu a scăpat de scandalurile de dopaj, iar 3 dintre foștii fotbaliști de la Astra, Fatai, Takayuki și Ioniță, au fost suspendați în urmă cu doar câteva luni.

Aceștia făceau perfuzii la o clinică privată din București, însă substanțele respective erau interzise, iar pozele apărute în social media i-au dat de gol pe jucători, care au fost nevoiți să stea în afara gazonului pentru multe luni.

Etichete: dopaj , freiburg , pastile , dopat , garra dembele
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă