Un fost director în Primăria Capitalei, condamnat alături de Sorin Oprescu, a fost dat în urmărire generală

1 săptămână in urmă 89

Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, condamnat definitiv la 11 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul de corupţie în care este implicat Sorin Oprescu, a fost dat în urmărire generală, după ce poliţiştii nu l-au găsit la domiciliu pentru a-l duce la penitenciar.

„Astăzi, 13 mai 2022, în urma deciziei instanţei, Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei a pus în aplicare un mandat privind condamnarea la pedeapsa cu închisoarea de 11 ani şi 6 luni, emis pe numele unui bărbat. Acesta nu a fost găsit la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost dispusă punerea în urmărire, fiind emis şi mandat european de arestare”, a anunțat Poliţia Română, care a publicat la rubrica „Persoane urmărite” o poză cu Bogdan Popa, potrivit Agerpres.

Nici fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, nu a fost găsit vineri acasă de poliţişti pentru a fi încarcerat, el fiind dat în urmărire generală, cu un mandat european de arestare pe numele lui. Oprescu a plecat din România în urmă cu două săptămâni.

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Este vorba de dosarul în care Sorin Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Editor : M.B.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă