Un fost „Balon de Aur”, de partea lui Octavian Șovre: „Lumea a reacționat nedrept. A fost un act de modestie”

1 lună in urmă 10

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 aprilie 2021, 14:42 / Actualizat vineri, 09 aprilie 2021 14:52

Brazilianul Rivaldo (48 de ani), Balonul de Aur în anul 1999, vede gestul arbitrului Octavian Șovre, care i-a cerut autograful lui Erling Haaland, drept un act de modestie, care nu ar fi trebuit să fie interpretat negativ.

  • CONTEXT: După meciul dintre Manchester City și Borussia Dortmund (2-1) din Liga Campionilor, Octavian Șovre a mers spre vestiare pentru a-i cere autograful lui Erling Haaland, vedeta echipei din Bundesliga; 
  • Gazeta a dezvăluit, în exclusivitate, că gestul inedit al lui Octavian Șovre, de a-l aștepta pe culoar pe Erling Haaland și a-i solicita o semnătură pe ambele cartonașe, are o explicație emoționantă: asistentul român strânge suveniruri de la fotbaliști de top pentru a le dona unui centru pentru terapia adulților care suferă de autism grav din județul său.

Spre deosebire de UEFA, care a transmis prin Roberto Rosetti, șeful arbitrilor, că un asemenea gest este „inacceptabil” și că pune în pericol demnitatea arbitrilor, Rivaldo consideră că „tușierul” român a acționat umil și că modestia de care a dat dovadă nu este un lucru rău.

Rivaldo: „Șovre a fost umil, a recunoscut valorea unui mare talent”

„Felul în care lumea a reacționat la poveste a fost complet nedrept. Șovre a fost umil în atitudine, recunoscând valoarea unui talent atât de mare de tânăr și știind importanța unui asemenea autograf în scopul ajutării copiilor cu autism. Chiar și dacă ar fi cerut autograful pentru el sau pentru fiul său, de exemplu, tot nu aș vedea asta ca fiind o problemă. A fost un act de modestie care nu ar trebui să fie interpretat negativ”, a declarat Rivaldo pentru Betfair. 

S.O.S. Autism Bihor l-a făcut membru de onoare pe Șovre

În ziua în care un val de critici s-a abătut asupra asistentului orădean, Asociația S.O.S. Autism Bihor a decis să-i trimită o adresă oficială lui Octavian Șovre în care să-l anunțe că l-a declarat membru de onoare.

Acest mic gest al nostru e în semn de mulțumire, privind implicarea dumneavoastră în activitatea asociației noaste. Dorim să vă mulțumim pentru toate articolele sportive pe care le-ați donat în decursul anilor pentru a putea fi licitate la evenimentele caritabile organizate de către noi, cu strângerea de fonduri necesare pentru a putea continua activitățile și proiectele noastre - 
Președinta Asociației, Simona Zlibuț

Cine e Octavian Șovre

  • s-a născut în iulie 1973, la Oradea 
  • e consilier juridic 
  • a devenit arbitru în 1992 
  • în Liga 1 activează de 20 de ani, din 2001 
  • pe lista FIFA a fost promovat acum 17 ani, în 2005 
  • a fost la Euro 2016 și are meciuri în Champions League, fiind în brigada lui Hațegan

Citește mai multe știri despre „cazul Octavian Șovre”:

Decizie incredibilă luată de Vassaras » Șovre, exclus după ce a luat autograf de la Haaland!

Octavian Șovre a vorbit în premieră despre autografele cerute lui Haaland: „N-am vrut să apară public” + „Messi m-a ascultat”

Playtech: ȘOC! Simona Halep, UMILITĂ în direct la TV. De la ce a pornit totul: ”Nu are nicio treabă. Poate era pe...


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă