Un film sud-corean stabilește un nou record pentru Netlfix. Serialul a fost urmărit de 111 milioane de oameni, fiind filmul cu cel mai bun debut pe platformă

1 săptămână in urmă 21

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 10:03

156 citiri

Un film sud-corean stabilește un nou record pentru Netlfix. Serialul a fost urmărit de 111 milioane de oameni, fiind filmul cu cel mai bun debut pe platformă

Drama distopică sud-coreeană "Squid Game", lansată în urmă cu mai puţin de patru săptămâni pe Netflix, a fost vizionată de 111 milioane de conturi abonate, un record pentru debutul unui serial pe platformă, a declarat grupul marţi, potrivit AFP.

Amestecând alegoria socială cu violenţa extremă, "Squid Game" prezintă personaje din cele mai marginalizate categorii sociale din Coreea de Sud, cum ar fi un migrant pakistanez şi o dezertoare din Coreea de Nord, care participă la jocuri inspirate de cele tradiţionale din copilărie, pentru a câştiga suma de 45,6 miliarde de woni (33 de milioane de euro), cu diferenţa că perdanţii sunt ucişi.

"Squid Game" a ajuns la 111 milioane de fani - având cel mai bun început pentru o serie" pe platformă, a scris Netflix pe Twitter.

Juxtapunerea dintre jocurile copilăreşti consecinţa lor fatală şi producţia rafinată, completată de o scenografie somptuoasă a cucerit un public extrem de mare din întreaga lume, seria deţinând primul loc în topul celor mai vizionate seriale de pe Netflix în peste 80 de ţări.

Recordul de până acum fusese deţinut de un serial destul de diferit, "Bridgerton", o cronică a intrigilor sentimentale ale înaltei societăţi britanice de la începutul secolului al XIX-lea, care fusese vizionat de 82 de milioane de conturi în cele patru săptămâni care au urmat lansării sale pe Netflix la sfârşitul lui decembrie 2019.

Cifrele oferite de Netflix, care iau în calcul toate conturile care urmăresc un episod timp de cel puţin două minute, nu sunt supuse verificării terţilor, spre deosebire de măsurătorile de audienţă pentru televiziunea tradiţională.

Fenomenul "Squid Game" este cea mai recentă manifestare a influenţei crescânde a Coreei de Sud pe scena culturală globală, după trupa de K-pop BTS şi pelicula "Parasite", recompensată cu Palme d'Or la Cannes şi cu Oscarul pentru cel mai bun film, fiind prima producţie într-o altă limbă decât engleza care a primit această din urmă distincţie.

În acest context, în februarie Netflix a anunţat un plan de investiţii de 500 de milioane de dolari (432 de milioane de euro) doar pentru acest an în serialele şi filmele produse în Coreea de Sud.

Citeste si:

Cristiano Ronaldo scrie istorie în fotbal! Nou record bătut de portughez

Portugalia a învins Luxemburg cu 5-0, în preliminariile CM 2022. Ronaldo (36 de ani) a marcat două goluri din penalty, în minutele 8 şi 13, dar şi un al treilea gol în finalul partidei cu...

Oana Zăvoranu, 12 ore de căutări ca-n filme! Imaginile eliberatoare care au făcut lumea să plângă VIDEO

Vedeta de televiziune Oana Zăvoranu (48 de ani) a anunțat pe rețelele de socializare că a reușit să-și găsească animalul de companie, un cățeluș pe nume Ozzy, care i-a fost furat vineri...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă