Un filipinez aflat în carantină în Taiwan, din cauza Covid, a părăsit camera pentru doar 8 secunde. Amenda uriașă pe care a încasat-o

2 luni in urmă 15


Un imigrant din Filipine care a încălcat pentru doar opt secunde regulile de carantină din Taiwan a fost amendat cu nu mai puțin de 3.500 de dolari informează Hotnews.ro, care citează CNN.


Bărbatul lucra ca muncitor și se afla în carantină într-un hotel din orașul Kaoshiung, când a ieșit pentru câteva secunde din camera sa, pe hol.


El a fost surprins de camerele de supraveghere, iar angajații hotelului au contactat Departamentul de Sănătate, bărbatul fiind amendat cu circa 100.000 de dolari taiwanezi, adică circa 3.500 de dolari americani.


Regulile de carantină din Taiwan nu permit persoanelor aflate în izolare să iasă din camere, indiferent de perioada de timp pentru care acestea încearcă să o facă. În orașul Kaohsiung există în momentul de față 56 de hoteluri de carantină, cu o capacitate de aproximativ 3.000 de camere.


Taiwan: doar 700 de infectări la 23 de milioane de locuitori


Autoritățile taiwaneze au fost mult lăudate pentru abordarea pe care au avut-o în gestionarea pandemiei. Țara nu a instituit până acum nici un lockdown strict și nici nu a recurs la restricții drastice în privința libertăților civile, ca alte țări.


Taiwanezii s-au bazat, în schimb, pe viteză. Ei au început să trieze pasagerii care veneau din Wuhan, primul focar al virusului, încă din 31 decembrie 2019. Și asta, deși existau foarte puține informații legate de virus la acea dată, bazate mai mult pe zvonuri.


Pe de altă parte, guvernul a investit masiv în testări în masă și în urmărirea rapidă a contactelor. Acest lucru i-a permis să ia la timp măsurile care se impuneau.Insula
Taiwan are 23 de milioane de locuitori, iar până în prezent a
înregistrat cu puțin peste 700 de infecții și șapte decese
cauzate de coronavirus, potrivit informațiilor Universității John
Hopkins.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă