Un elicopter cu turiști s-a prăbușit într-un lac în Rusia. Supraviețuitor: „Fiul prietenului meu stătea lângă mine, n-am avut timp să-l scot”

2 luni in urmă 34

  • Un elicopter cu 16 turiști s-a prăbușit, joi dimineață, într-un lac din Rusia, transmite BBC.
  • Opt persoane au supraviețuit.

13 turiști, inclusiv un copil, și trei membri ai echipajului se aflau la bordul elicopterului Mi-8 în momentul în care aeronava s-a prăbușit în lacul Kuril din Peninsula Kamchatka.

Elicopterul se afla la o adâncime de 137 de metri, mult prea adânc pentru autorități pentru a interveni, spun oficialii.

Aeronava, care s-a prăbușit la aproximativ 700 de metri de țărm, aparține companiei Aero-Vityaz.

Viktor Stvolkin, unul din supraviețuitori, a povestit cum a reușit să se salveze. El a spus pentru Ria Novosti că a dormit pe tot parcursul drumului și s-a trezit numai „atunci când apa mi-a lovit fața”.

„Fiul prietenului meu stătea lângă mine. Era blocat în centura de siguranță și nu am avut timp să-l scot. Am reușit să-mi desfac centura doar mie”, mai povestește supraviețuitorul.

Bărbatul a adăugat că el a reușit să scape prin fereastra din cabina de pilotaj, de la o adâncime de 8-9 metri.

Potrivit informațiilor preliminarii, aeronava călătorea din orașul Nikolayevka spre Lacul Kuril și Vulcanul Khodutka când s-a prăbușit.

The post Un elicopter cu turiști s-a prăbușit într-un lac în Rusia. Supraviețuitor: „Fiul prietenului meu stătea lângă mine, n-am avut timp să-l scot” appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă