Un elev de liceu a detonat un dispozitiv explozibil artizanal într-o sală de clasă, în Michigan

1 lună in urmă 3

Un dispozitiv explozibil artizanal a explodat luni de dimineață într-o sală de clasă la un liceu din Michigan și a făcut cinci victime, informează CNN.

Un elev de liceu a detonat din greșeală un dispozitiv explozibil confecționat în casă pe care l-a adus luni dimineața la școală, rănindu-se pe el însuși și pe patru dintre colegii săi de clasă, au spus polițiștii.

Ofițerii din cadrul Departamentului de Poliție Newaygo au intervenit la Newaygo High School la 8:52, după o alertă de explozie în interiorul unei săli de clasă, a anunțat poliția de stat, într-un tweet.

O anchetă preliminară a stabilit că un elev de 16 ani a detonat accidental un dispozitiv exploziv pe care l-a adus la școală, a spus poliția. Administratorii școlii au sunat la 911, școala a fost imediat evacuată, iar elevii au fost transferați în garajul autobuzului, în timp ce serviciile de urgență au ajuns la fața locului.

Toate școlile din Newaygo au fost închise în conformitate cu planul de operațiuni de urgență, până când autoritățile au stabilit că nu mai există amenințări suplimentare pentru elevi.

Pe baza anchetei inițiale, se pare că studentul nu a avut nicio intenție rea și nu a vrut să detoneze dispozitivul, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al Poliției de Stat din Michigan, Michelle Robinson.

Tânărul de 16 ani a fost dus la spital cu răni moderate spre la severe, în timp ce ceilalți patru elevi au fost duși la spital de către părinți cu leziuni ușoare. Profesorul din clasă a mers și el la spital, deoarece explozia a fost urmată de degajare de fum și a existat îngrijorarea cu privire la substanțele chimice potențial utilizate în dispozitiv.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă