Un elan din Colorado, care a mers timp de doi ani cu un cauciuc la gât, a fost eliberat. Salvatorii l-au tranchilizat şi i-au scos coarnele

1 săptămână in urmă 14

Un elan care a cutreierat timp de doi ani dealurile din Colorado, SUA, având o anvelopă la gât a fost în sfârşit eliberat, au transmis oficialii faunei sălbatice

Elanul a fost eliberat după doi ani

Elanul a fost eliberat după doi ani

Elanul în vârstă de patru ani şi jumătate a fost tranchilizat, iar apoi coarnele i-au fost scoase pentru a putea îNdepărta anvelopa, spun ofiţerii Colorado Parks and Wildfire, potrivit BBC. Aceasta a fost a patra încercare pe care au făcut-o ofiţerii pentru a elibera elanul, în decurs de o săptămână. Scott Murdoch, cel care s-a ocupat de eliberarea elanului a spus că animalul prezenta răni în jurul gâtului, iar porţiuni de păr îi lipseau.

Eliberat după doi ani

"Am preferat să tăiem anvelopa şi să lăsăm coarnele pentru a se folosi de ele în continuare", a declarat Murdoch. El a transmis, de asemenea, că anvelopa s-a umplut de-a lungul timpului cu ace de pin şi gunoaie şi ar fi fost dificil de transportat din cauza greutăţii. Salvatorii au spus că elanul era într-o formă suprinzător de bună, imediat după eliberare. "Am fost destul de şocat să văd cât de bine arată", a spus Scott Murdoch.

Ofiţerii faunei sălbatice au observat pentru prima dată elanul cu anvelopa la gât în timp ce efectuau un sondaj al populaţiei în iulie 2019. Animalul despre care ofiţerii spuneau că ar cântări în jur de 270 de kg, a fost văzut de mai multe ori în regiunile Park şi Jefferson, dar ulterior a dispărut pentru o perioadă pe timpul iernii. Încercările anterioare de tranchilizare a elanului au fost împiedicate deoarece ofiţerii nu au putut să se apropie suficient de mult, iar alţi elani erau în aporpiere. Acum însă, sezonul de împerechere a făcut posibilă această acţiune.

The saga of the bull elk with a tire around its neck is over. Thanks to the residents just south of Pine Junction on CR 126 for reporting its location, wildlife officers were able to free it of that tire Saturday.

Story: https://t.co/WHfkfPuAck

📸's courtesy of Pat Hemstreet pic.twitter.com/OcnceuZrpk

— CPW NE Region (@CPW_NE) October 11, 2021

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă