Un diplomat german susține că talibanii au acceptat ca afganii să părăsească ţara după 31 august

1 lună in urmă 21

Germania a afirmat, miercuri, că a primit asigurări de la talibani că afganii vor putea părăsi ţara cu avioane comerciale după retragerea trupelor americane la 31 august, scrie AFP.

Adjunctul biroului politic al talibanilor din Qatar Sher Abbas Stanekzai "m-a asigurat că afganii cu documente valide vor avea în continuare posibilitatea de a călători cu zboruri comerciale după 31 august", a afirmat pe Twitter Markus Potzel, un diplomat geman care a negociat cu talibanii.

Diplomatul, trimis special al Germaniei în Afganistan, a precizat că a discutat despre "necesitatea urgentă" de a avea "un aeroport la Kabul care să funcţioneze" drept o condiţie prealabilă pentru munca ONG-urilor şi a diplomaţilor în Afganistan.

După preluarea Kabulului de către talibani la 15 august, zborurile comerciale au fost întrerupte.

Confruntat cu un ultimatum al talibanilor, preşedintele american Joe Biden a confirmat marţi că evacuările se vor încheia săptămâna viitoare.

Angela Merkel consideră că şi comunitatea internaţională trebuie să continue "dialogul cu talibanii" reveniţi la putere pentru a păstra ceea ce a fost câştigat în Afganistan de când au ajuns trupele NATO aici în 2001.

Citeste si:

S-au redeschis băncile din Afganistan. Orice transfer de dolari și artefacte în străinătate interzis de talibani

Frica de talibani și un deadline fatal

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă