Un dihor dintr-o specie pe cale de dispariţie a fost clonat în premieră

1 lună in urmă 1


Oamenii de știință americani au clonat cu succes un dihor cu picioare negre, pe cale de dispariție, folosind ADN de la un animal identic care a murit în urmă cu mai bine de 30 de ani, informează BBC.


Clona, numită Elizabeth Ann, s-a născut pe 10 decembrie, dar a fost prezentată de US Fish and Wildlife Service (USFWS) pe 18 februarie. Este pentru prima dată când se apelează la clonare în cazul unei specii pe cale de dispariţie.


Elizabeth Ann a fost clonată cu ajutorul AND-ului unui dihor pe nume Willa, care a murit în 1988. Willa, care nu are descendenți vii, a fost capturată în sălbăticie și cercetătorii speră că clona ei va crește diversitatea genetică și va ajuta specia grav amenințată să se refacă.


"Deși această cercetare este preliminară, este prima clonare a unei specii native pe cale de dispariție din America de Nord și oferă un instrument promițător pentru eforturile continue de conservare a dihorului cu picioare negre", a spus Noreen Walsh, directorul USFWS Mountain-Prairie Regiune.


Elizabeth Ann nu va fi eliberată în sălbăticie, ci va locui la unitatea din Colorado unde s-a născut, astfel încât cercetătorii să o poată studia.


Additional footage of the lovely Elizabeth Anne. ? pic.twitter.com/fz7HnwyI1F

— US Fish and Wildlife (@USFWSMtnPrairie) February 18, 2021

Dihorul cu picioare negre este singura specie de dihor din America de Nord și se numără printre cele mai amenințate mamifere din America de Nord.


Dihorul a fost creat de compania de clonare a animalelor de companie ViaGen Pets & Equine, care a transferat cu succes embrionul într-un dihor surogat. Vara trecută, compania a clonat un cal sălbatic mongol pe cale de dispariție folosind același proces. Calul Przewalski, care a fost clonat din ADN-ul vechi de 40 de ani al unui armăsar sălbatic, a fost numit Kurt.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă