Un deţinut a făcut cu 20 de ani mai multă închisoare decât trebuia, dar nu s-a supărat. Argentinianul era mulţumit că are mâncare şi un pat

2 săptămâni in urmă 21

Un ucigaș condamnat a fost eliberat din închisoare împotriva dorințelor sale. Bărbatul susţine că era fericit după gratii. Mai mult, în urma unei neînţelegeri, acesta a stat în spatele gratiilor cu 20 de ani mai mult decât ar fi trebuit. Judecătorul a fost uimit să constate că nimeni nu a pus problema eliberării acestuia.

Argentinianul era mulţumit că are mâncare şi un pat

Un deţinut a făcut cu 20 de ani mai multă închisoare decât trebuia, dar nu s-a supărat

Profimedia Images

  • Un deţinut a făcut cu 20 de ani mai multă închisoare decât trebuia, dar nu s-a supărat

Osvaldo Longobuco a părăsit închisoarea luni, 12 aprilie, după ce un judecător a aflat că ar fi trebuit eliberat în urmă cu 20 de ani. Prizonierul i-ar fi spus avocatului, care l-a intervievat în închisoare, că era fericit după gratii, pentru că avea un acoperiș deasupra capului și avea mâncare garantată.

Judecătorul a fost uimit de caz

Avocatul a dat la cunoștință autorităților că Longobuco a rămas în închisoarea din Sierra Chica, la 200 de mile sud-vest de capitala argentiniană Buenos Aires, în ciuda finalizării sentinței sale pe data de 8 octombrie 2001.

De asemenea, s-a descoperit că pensionarul ar fi putut fi eliberat condiționat cu cinci ani mai devreme, dar nu a aplicat niciodată, susținând că nu are nicio casă unde să meargă. Longobuco ar fi declarat că nu are nicio relație cu copiii săi și nu are prieteni și a vrut să rămână în spatele gratiilor pentru a răspunde în faţa societăţii pentru crima sa.

Judecătorul Alejandro Horacio Lugo a semnat ordinul de eliberare, afirmând: ''Închisoarea este locul în care se simte în siguranță, are mâncare, un acoperiș deasupra capului și legături sociale, dar această încarcerare nu poate continua''.

Longobuco fusese arestat pe data de 28 februarie 1979 și condamnat pentru o crimă agravată 10 luni mai târziu. Victima sa este considerată a fi şi partenera lui de atunci, Elvira Casimira Orellana. Detaliile complete ale crimei nu au fost făcute publice, conform Daily Star.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă