Un detaliu inedit din CV-ul lui Nicolae Ciucă care îl apropie de Marcel Ciolacu: Trei ani comandant de divizie la Buzău/ Liderul PSD: Ne cunoaștem, dar nu am avut o legătură de familie

3 săptămâni in urmă 19

Fostul premier desemnat Nicolae Ciucă  se cunoaște cu Marcel Ciolacu de aproape zece ani, din perioada în care fostul ministru al apărării era comandantul unei divizii la Buzău iar liderul PSD era pe atunci viceprimarul orașului, au declarat pentru G4Media.ro surse politice locale.

Marcel Ciolacu a confirmat pentru G4media.ro că îl cunoaște pe Nicolae Ciucă din acea perioadă, dar că n-ar fi avut ”o legătură de familie”. Potrivit presei locale, Ciucă ar fi avut o bună relație și cu primarul Bacăului, Constantin Toma (PSD).

Potrivit CV-ului afișat pe site-ul Ministerului Apărării Naționale, fostul premier desemnat, Nicolae Ciucă, a fost timp de trei ani comandantul Divizia 2 Infanterie „Getica”, Buzău între anii 2011 și 2014.

Marcel Ciolacu a fost viceprimar al Buzăului în perioada 2008-2012. Ciolacu este fiul unui militar de carieră, comandorul în retragere Ion Ciolacu, aviator decorat cu Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene.

Ciolacu s-a apropiat la rândul său de zona militară. Între 2008 și 2009 a urmat un curs de perfecționare în domeniul securității și apărării naționale la Colegiul Național de Apărare din București iar până în 2019 a fost doctorand la Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul” (ANIMV), instituție subordonată Serviciului Român de Informații (SRI).

Potrivit surselor G4Media.ro, relațiile dintre Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu s-au strâns și în perioada în care fostul lider PSD, Liviu Dragnea, încerca să-l înlocuiască din funcția de șef al statului major al armatei. În acea perioadă, Marcel Ciolacu era în opoziție cu fostul lider PSD și ocupase funcția de vicepremier în guvernul Tudose.

Nu este clar dacă Nicolae Ciucă va fi nominalizat din nou pentru funcția de premier, după ce și-a depus mandatul din cauză că nu a reușit să strângă o majoritate pentru susținerea unui guvern minoritar format în jurul PNL.

Potrivit unor surse, tot Ciucă ar urma să fie nominalizat premier, însă negocierile dintre PSD și PNL par în acest moment subminate de liderul PNL, Florin Cîțu, care și-a dorit să fie fie propus din nou pentru funcția de premier după ce a fost demis în 5 octombrie în urma votării moțiunii de cenzură depuse de PSD.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă