Un deputat USR îi cere președintelui Iohannis să ajute Polonia să gestioneze valul de migranți trimiși de Belarus

2 săptămâni in urmă 5

Deputatul USR Teodor Lazăr îi cere președintelui Klaus Iohannis să ajute Polonia să gestioneze valul de migranți trimiși de Belarus. El spune că România ar putea trimite un ajutor simbolic, care să arate sprijinul pentru principalul nostru aliat militar de pe frontul estic al NATO.

„Ministerul Apărării din Regatul Unit al Marii Britanii trimite o misiune de sprijin la fața locului, ce își propune să sprijine tehnic partea poloneză. Poate că ar fi fost cazul să-l fi contactat deja pe președintele Andrzej Duda pentru a-i transmite că România dorește să-și sprijine partenerii în situații de criză și că suntem pregătiți să asistăm Armata poloneză pentru apărarea granițelor comune ale NATO și ale Uniunii Europene”, spune Lazăr.

Lazăr îi transmite președintelui că Varșovia primește susținere militară britanică și că acum era momentul ca și România să trimită ajutor, fie el și simbolic, celui mai important partener din regiune.

Deputatul USR îi transmite președintelui că în mai 2021 s-a întâlnit la București cu președintele Duda, cu ocazia summit-ului B9, noua denumire a proiectului istoric Intermarium. „Domnule președinte, în documentul final pe care l-ați semnat la București, se vorbește despre «acțiunile agresive ale Rusiei» și despre «creșterea prezenței sale militare în vecinătatea imediată a NATO» dar și despre agresiunile hibride conduse de Moscova, adică exact ce se întâmplă acum la granița de est a Poloniei. În plus, în mesajul pe care l-ați citit la summit ați spus printre altele și că «Noi, aliații de pe flancul estic trebuie să continuăm consolidarea factorului de descurajare și celui de apărare». Din păcate, nimic din acțiunile dumneavoastră nu arată că luați în serios aceste angajamente luate atât în fața aliaților noștri polonezi cât și în fața poporului român. De aceea, vă solicit să acționați ca un lider responsabil și să vă luați în serios rolul de comandat suprem al Armatei și de șef al politicii externe. Funcția prezidențială nu înseamnă doar vizitarea piramidelor, ci în primul rând apărarea și protejarea intereselor fundamentale, inclusiv cele de securitate, ale României”, mai spune Lazăr. (Sursa foto: Captură video – Twitter / Border Committee of the Republic of Belarus (Госпогранкомитет Беларуси))

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă