Un deputat regional milionar din Rusia a ucis „din greșeală” un om, pretinzând că l-a confundat cu un urs

2 luni in urmă 38

Igor Redkin, deputat al adunării locale din regiunea Kamceatka din Orientul Îndepărtat al Rusiei, s-a predat poliției după ce a recunoscut că a ucis „accidental” un om pe care l-a confundat cu un urs care terorizează comunitatea locală.

„Pe 2 august a avut loc o tragedie în care eu, Igor Vladimirovici Redkin, am devenit un participant involuntar”, a spus Redkin într-o declarație pe site-ul local de știri Kam24.ru.

„Seara, am aflat că un urs rătăcea în jurul unui depozit de deșeuri din satul Ozernovsky și amenință locuitorii locali”, a spus el.

„Am luat o armă și am decis să-l sperii. Am tras asupra ursului la amurg. Ulterior am aflat că un rezident local a fost rănit în zonă în același timp și a murit la spital.”

Kam24.ru a identificat victima ca fiind Andrei Tolstopyatov, în vârstă de 30 de ani.

Parlamentarul, care este milionar, a declarat că și-a suspendat calitatea de membru al partidului politic de guvernământ Rusia Unită, care îl sprijină pe președintele Vladimir Putin și s-a retras din campania de realegere pentru adunarea din Kamceatka în alegerile de luna viitoare.

Unii localnici contestă declarația lui Redkin, Kam24.ru relatând că este posibil ca acesta să fi fost beat când a făcut uz de armă.

Un tribunal din regiunea Kamceatka, la 6.500 de kilometri est de Moscova, l-a plasat pe Redkin în arest la domiciliu, în așteptarea unei anchete de omor, potrivit presei oficiale din regiune.

Peninsula Kamceatka din Orientul Îndepărtat este renumită pentru populația sa de 20.000 de urși bruni, care vin în mod regulat în contact cu oamenii.

Forbes Rusia l-a clasat pe Redkin, un magnat al pescuitului și aviației, drept cel mai bogat oficial public din regiune cu o avere netă de 715,7 milioane de ruble (9,7 milioane de dolari).

Kam24.ru, citând surse nenumite, a relatat că Redkin ar putea fi inculpat cu o acuzație mai ușoară, de omucidere involuntară, care se pedepsește cu maximum doi ani de închisoare.

Sursa: Moscow Times

Foto: Rusia Unită Kamceatka

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă