Un deputat PNL vrea sa indulceasca pedepsele pentru comerciatii care vand tigari minorilor

1 lună in urmă 1

Comerciantii care vand tigari minorilor nu vor mai risca sa ramana fara afacere daca sunt prinsi ca vand tutun copiilor, prevede un proiect de lege depus de deputatul PNL Florin Roman. Cea mai dura sanctiune pe care o vor risca magazinele care vand tigari minorilor va fi suspendarea activitatii pentru o perioada de 30 de zile. In prezent, legea prevede inchiderea activitatii.

In expunerea de motive a proiectului de lege nu apare nicio explicatie pentru indulcirea sanctiunilor. Dimpotriva, deputatul PNL deplange "recrudescenta consumului de tutun de catre minori, cauzata si de accesul facil al minorilor la produsele din tutun".

Deputatul PNL scrie in expunerea de motive a proiectului legislativ ca "in contextul actual, in care marea majoritate a tinerilor elevi de liceu, dar si de gimnaziu, isi desfasoara activitatea scolara in mediul online, iar parintii lor nu pot urmari, din motive obiective, petrecerea timpului liber al copiilor, se constata un fapt ingrijorator, care ia amploare de la o zi la alta: multi tineri isi petrec timpul liber in localuri publice unde se comercializeaza, printre altele, produse alcoolice sau din tutun si, mai grav, consuma astfel de produse, desi legislatia in vigoare interzice acest lucru, atat pentru comercianti, cat si pentru minori", potrivit hotnews.ro

CITESTE SI:

Povestea lui Mudi, tanarul de 20 de ani din Zanzibar care a invatat singur limba romana si acum e ghid pentru turisti. "Visez sa merg in Romania"Povestile fascinante ale celor care au investit in meme-actiunea GME: de la imbogatiri fabuloase, la acte de caritateTara unde lucrul de acasa devine obligatoriuVedeta Antena 3 Radu Tudor, in vizorul liberalilor pentru functia de presedinte director general al TVRLa cat timp dupa rapel putem sa ne facem un test de anticorpi. Medic: "Atunci poate sa vada efectul maxim al vaccinului"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă