Un curier din Hunedoara şi-a înscenat un jaf pentru a-şi acoperi o datorie de 18.000 de lei

3 săptămâni in urmă 1

Un angajat al unei firme de curierat este cercetat pentru delapidare şi inducerea în eroare a organelor judiciare, după ce, ajutat de alte trei persoane, şi-a înscenat un jaf în localitatea Săuleşti, de lângă oraşul Simeria, în urma căruia ar fi rămas fără 18.000 de lei, a informat sâmbătă Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

Fapta s-a petrecut pe 9 martie, când curierul, în vârstă de 22 de ani, a sesizat Poliţia oraşului Simeria despre faptul că ar fi fost tâlhărit şi i-au fost luaţi peste 18.000 de lei de către persoane necunoscute, care i-ar fi pulverizat în faţă spray iritant.

Poliţiştii au început cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată, însă, în urma activităţilor investigative desfăşurate, au stabilit că aspectele sesizate de tânăr nu se confirmă.

„Din cercetări a reieşit faptul că acesta a înscenat furtul sumei de bani respective pentru acoperirea unor datorii mai vechi şi a fost ajutat în acest demers de alţi trei tineri – doi tineri şi o tânără – cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani. Poliţiştii au continuat cercetările în acest caz, prin schimbarea încadrării juridice, sub aspectul comiterii infracţiunilor de delapidare şi inducerea în eroare a organelor judiciare”, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara.

Tânărul de 22 de ani a fost reţinut, iar după o percheziţie efectuată vineri la domiciliul său poliţiştii au reuşit să recupereze 11.000 de lei din prejudiciul creat.

În cazul celor trei tineri, care l-au ajutat pe suspect în comiterea infracţiunilor, se vor efectua cercetări pentru complicitate la delapidare şi inducerea în eroare a organelor judiciare.

Cei patru tineri au fost reţinuţi preventiv pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi magistraţilor, în vederea luării măsurilor legale.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă