Un cuplu de elvețieni a fost răpit în Pakistan, iar răscumpărarea a fost plătită în monedă virtuală

1 lună in urmă 1


Elvețienii, care plecaseră la Lahore, în Pakistan, în interes de afaceri, au plătit doi bitcoini, în jur de 100.000 de dolari, pentru eliberarea lor, scrie jurnalul Blick.


Andreas K. și Laura G. au zburat din Elveția în Pakistan pentru a se întâlni cu un partener de afaceri în care aveau încredere.


Pe 10 februarie, cuplul a aterizat în orașul Lahore și s-a cazat într-un hotel de cinci stele. A doua zi de dimineață, ei au fost preluați de partenerul de afaceri.


După cum a raportat mass-media locală, localnicul intenționa să le arate orașul.


A fost o capcană. La puțin timp după ce a plecat de la hotel, cuplul a fost răpit, cei doi au fost legați la ochi și duși într-o locație secretă.


Pentru eliberare, răpitorii au cerut o răscumpărare în monedă virtuală. Cuplu a plătit doi bitcoini, cotați la circa 100.000 de dolari, pentru libertate.


Poliția nu a găsit încă persoanele vinovate de răpire, a anunțat presa locală.


Criptomoneda Bitcoin a depăşit marţi, 16 februarie, pentru prima dată, pragul de 50.000 de dolari, continuând o tendinţă de apreciere alimentată de interesul marilor bănci şi companii.


Cotaţia bitcoin a urcat luna trecută până la un nivel record de 38.655 de dolari, ceea ce înseamnă o creştere de peste 900% comparativ cu valoarea de 3.859 de dolari înregistrată în luna martie a anului trecut.


Foto: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă