Un copil și un adult rătăciți pe un traseu în Masivul Bucegi. Un alt turist, a cerut ajutor după ce s-a rănit în Masivul Bucegi. Salvamontiștii au plecat în căutarea lor

1 lună in urmă 49

Salvamontiştii din Buşteni intervin, joi seară, pentru recuperarea unui adult şi a unui copil care s-au rătăcit pe un traseu din Masivul Bucegi şi au rămas blocaţi. Acţiunea este una dificilă, în condiţiile în care la altitudini mari este ceaţă densă, care reduce considerabil vizibilitatea.

Conform reprezentanţilor Salvamont Buşteni, un turist care a anunţat că este însoţit de un copil a cerut sprijinul salvatorilor montani, afirmând că s-a rătăcit în zona traseului Acele Morarului din Bucegi. În zonă nu există semnal la telefonul mobil şi prin mesaje turistul a reuşit să le dea salvatorilor câteva indicii despre locul în care s-ar afla.

Acţiunea, care se estimează a dura câteva ore, se anunţă a fi una dificilă, în condiţiile în care pe munte este ceaţă care reduce vizibilitatea la 40-100 de metri, menţionează salvamontiştii.

De asemenea, Salvamont Neamt intervine la acesta oră în urma unui apel 112 pentru acordarea primului ajutor si transportul unui turist care a suferit un traumatism de membru inferior in zona Cascadei Duruitoarea din Masivul Ceahlau, anunță Salvamont.


Citeste si:

 ”Despre ciobanul care paște oile cum pot să spun că a părăsit poteca”

 ”El era bine mersi”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă