Un copil de trei ani a murit în ambulanță, în drum spre spital, în Botoșani. Nu era medic în salvarea ajunsă prima la el acasă

1 lună in urmă 1

Tragedie pentru o familie din Hlipceni, Botoșani, care și-a pierdut băiețelul de trei ani și jumătate în noaptea de miercuri spre joi. Copilul s-a stins în ambulanța care venise la apelul 112 al părinților, scrie Botoșani News.

Autorităţile sanitare din Botoşani au declanşat o anchetă, a precizat directorul Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Monica Adăscăliţei. „A fost solicitare pentru ambulanţă, pentru un copil de trei ani şi jumătate care, din declaraţia părinţilor, ar fi scuipat sânge, ar fi avut sânge la nivelul gurii. S-a trimis ambulanţa cu asistent.

S-au început manevrele de resuscitare şi s-a solicitat ambulanţa cu medic, care s-a deplasat la faţa locului. Când a ajuns medicul, pacientul era în asistolie, fără ritm cardiac, fără respiraţie. A fost intubat, s-au continuat manevrele de resuscitare şi s-au deplasat către spital.

Pe tot parcursul transportului, pacientul nu a prezentat niciun semn de revenire, motiv pentru care după 50 de minte s-a declarat decesul.”, a declarat, pentru Agerpres, Monica Adăscăliţei.

Tatăl băiețelului vrea să dea în judecată serviciul de ambulanță și acuză faptul că în loc să plece spre spital, prima ambulanță, care avea doar un asistent medical, a așteptat o oră sosirea celei care avea și medic. Bărbatul nu înțelege nici de ce nu a venit medicul de prima oară.

„A stat o salvare acolo cu el, eu nu am putut să îl iau și a așteptat acea salvare o oră medicul principal cu o altă salvare și băiatul meu a murit pe drum încoace pentru că prima salvare a stat și a frecat buha acolo. Dacă eram eu, ajungeam de cinci ori la spital cu el. Eu am făcut 100 de km aseară, ei au făcut 30”, a spus Alexandru Mancaș, tatăl copilului.

Bărbatul mai spune că de câteva zile micuțul părea răcit, dar miercuri seara starea lui s-a agravat: „S-a simțit rău, a început să scuipe sânge, era cu bunica lui și un unchi, ei s-au panicat și au sunat la salvare. L-au luat viu și a ajuns mort la spital. Pe mine mă deranjează că a stat o oră prima salvare ca să vină a doua salvare. De ce nu au trimis medicul? Au trimis un amărât de asistent.”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă