Un copil de 9 ani a murit în timp ce încerca să traverseze Rio Grande ca să ajungă în SUA

1 lună in urmă 2

Tragedie la granița de sud a Statelor Unite, unde un băiat mexican de 9 ani a murit în timp ce încerca să traverseze Rio Grande pentru a intra pe teritoriul american.

Autoritățile l-au găsit pe băiat alături de o femeie și un al copil de trei ani. Ultimii doi au putut fi salvați, dar cel de-al treilea, nu. Cei trei nu au fost încă identificați, neputându-se stabili dacă băiatul de 9 ani era al femeii respective sau venise singur.

Mii de migranți încearcă să treacă frontiera în fiecare zi, iar în ultimele cinci luni, 500 au fost salvați din situații periculoase.

Un reprezentant al Poliției de Frontieră a declarat sâmbătă că numărul continuă să crească: aproximativ 6.000 de migranți fără acte au fost prinși vineri încercând să intre în țară.

Spre deosebire de trecut, când cei mai mulți dintre cei prinși trecând ilegal frontiera de sud erau adulți singuri, recent s-a constatat că aproximativ jumătate dintrecei care vin acum sunt familii sau copii neînsoțiți. Majoritatea sunt trimiși înapoi în Mexic, dar toți copiii neînsoțiți și familiile primesc permisiunea de a rămâne în Statele Unite, scrie abs-cbn.com.

Recent, administraţia Biden a cerut unei agenţii federale să vină în ajutorul structurilor pentru cazarea copiilor.

Editor : Georgiana Marina

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă