Un copil de 5 ani din Vaslui, intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor

3 săptămâni in urmă 17


Copilul în vârstă de 5 ani din Untești din județul Vaslui a fost găsit inconştient, sâmbătă, de tatăl său care a sunat imediat după ajutor. Din primele date, băiatul s-a intoxicat, din greșeală, cu o soluție pentru deparazitarea oilor și a fost transportat la spital din Iași, scrie ziarul local Vremea Nouă.


Incidentul a avut loc, sâmbătă, în timp ce copilul se afla cu părinții la stână cu părinții săi. Băiatul de cinci ani a plecat să se joace, iar la un moment dat a găsit o sticlă în care se afla tomoxan, soluție folosită doar pentru oi.


Băiatul a crezut că acolo este suc și a băut. Acesta a fost găsit inconștient de tatăl său care a sunat imediat la 112.


„Ambulanţa Bârlad a intervenit la Unţeşti pentru un băiat în vârstă de 5 ani, intoxicat accidental cu o soluţie pentru deparazitarea oilor. Acesta se pare că a confundat sticla cu soluţie toxică cu una de suc. Copilul a fost găsit inconştient, instabil hemodinamic şi respirator. Copilul a fost stabilizat şi transportat la Spitalul municipal de Urgenţă Bârlad”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu, potrivit ziarului local Vremeanouă.


Minorul a început să-și revină la spital, însă medicii au decis să-l transfere la Iași, la spitalul de pediatrie “Sf. Maria” pentru investigații suplimentare.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă