Un consultant fiscal inventiv, dar fără chef de muncă. Şi-a apelat propriul număr de telefon 55 de ore, până superiorii au prins de veste

1 lună in urmă 25

De Ioana Petcu.
Publicat: 08.09.2021, 16:39.
Actualizat: 08.09.2021, 17:19

Lenea poate stimula creativitatea celor care, din dorinţa de a munci cât mai puţin, găsesc fel de fel de modalităţi de a se sustrage de la lucru. Este şi cazul unui consultant fiscal din Suedia, care şi-a apelat, ore în şir, propriul număr de telefon de serviciu. Demascat de superiori, cărora le-a justificat gestul prin "motivaţia extrem de scăzută" de a munci, acesta riscă să fie dat afară.

Un consultant fiscal şi-a apelat, ore în şir, propriul număr de telefon de serviciu

Un consultant fiscal şi-a apelat, ore în şir, propriul număr de telefon de serviciu

Profimedia

Ca să scape de lungile ore de muncă, un consultant fiscal din Suedia a avut o idee neconvenţională. Acesta s-a asigurat că nimeni nu îl va putea contacta telefonic timp de 55 de ore, apelând insistent propriul număr de telefon. Iar metoda s-a dovedit eficientă, până ce superiorii săi au prins de veste, relatează bfmtv.com.

"În loc să preia apeluri de la clienţi, Andreas şi-a ţinut numărul de mobil ocupat, astfel încât oamenii să fie redirecţionaţi către colegii săi", se arată în raportul disciplinar redactat de Autoritatea Suedeză Fiscală. În perioada cuprinsă între 10 martie şi 5 mai, bărbatul în vârstă de 28 de ani, şi-a apelat propriul număr de telefon de 32 de ori, cumulând un total de 55 de ore pierdute la locul de muncă. Acesta este echivalentul a şapte zile lucrătoare, pe parcursul a două luni de zile, precizează compania. "Unele apeluri durau ore întregi", motiv pentru care şefii săi au devenit suspicioşi. Tânărul a recunoscut fapta, cu toate că ancheta internă demonstrează că acesta a continuat convorbirile interminabile de cel puţin patru ori după întrevederea disciplinară cu superiorii. În luna mai, acesta s-a apărat declarând că are "o motivaţie extrem de scăzută" să muncească.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

„Am încercat să îl opresc, dar nu am putut”. Adolescentă lipsită de putere, violată în largul mării, la doi paşi de plaja plină de turişti, în Marea Britanie

1

Adolescentă de 15 ani a fost violată în faţa a mii de oameni, fără ca nimeni să îşi dea seama de acest incident. Agresorul a abuzat sexual tânăra, în largul mării, în apropierea unei plaje pline ochi din Bournemouth, Marea Britanie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă