Un congresman american dezvaluie ca soferii Amazon sunt nevoiti sa urineze in sticle. Compania recunoaste: "Stim ca au probleme sa gaseasca toalete"

1 lună in urmă 4

Amazon.com a prezentat, sambata, scuze unui congressman american, Mark Pocan, compania recunoscand ca "si-a dat singura gol" prin negarea, initial, a sugestiei acestuia ca soferii sai sunt nevoiti uneori sa urineze in sticle in timpul curselor de livrare a coletelor, transmite Reuters.

"Stim ca soferii pot avea si au probleme sa gaseasca toalete din cauza traficului sau uneori a rutelor rurale, iar acesta a fost in special cazul in timpul Covid-19, cand multe toalete publice au fost inchise", a afirmat compania intr-o postare pe blog.

Recunoasterea a avut loc la o saptamana dupa ce reprezentantul democrat Pocan a criticat conditiile de munca de la Amazon, afirmand intr-un tweet: "A plati muncitorilor 15 dolari/ora nu te face "un loc de munca progresiv", atunci cand nu accepti un sindicat si ii faci pe muncitori sa urineze in sticle de apa".

Amazon a publicat initial o negare, afirmand intr-un tweet: "Nu credeti cu adevarat chestia cu pipi in sticle, nu-i asa? Daca ar fi adevarat, nimeni nu ar lucra pentru noi".

Dar ulterior a dat inapoi cu acele comentarii.

Acesta a fost un autogol, suntem nemultumiti de el si ii datoram scuze reprezentantului Pocan", a spus Amazon in postarea sa pe blog, adaugand ca raspunsul sau anterior se referea doar la personalul din depozitele sau centrele de fulfillment.

Compania a declarat ca problema este la nivel de industrie si ca va cauta solutii, fara a specifica care ar putea fi acestea.

Scuzele Amazon vin intr-un moment in care muncitorii care lucreaza la un depozit din Alabama asteapta un numar de voturi care ar putea duce la prima unitate sindicalizata a retailerului online din Statele Unite si sa marcheze un moment important pentru forta de munca organizata.

Amazon a descurajat mult timp incercarile de organizare a celor peste 800.000 de angajati americani.

Afirmatiile multor lucratori referitoare la conditiile de munca nesigure si istovitoare au transformat sindicalizarea companiei intr-un obiectiv cheie pentru miscarea muncitorilor americani.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă