Un comentator grec a fost concediat, după un meci de tenis de masă de la JO 2020. Ce remarcă a făcut

2 luni in urmă 22

Televiziunea greacă ERT a anunțat că a întrerupt colaborarea cu comentatorul Demosthenes Karmoiris, după ce acesta a declarat că nu înțelege cum jucătorii asiatici „pot urmări mingea cu ochii aceia înguști”, informează AS, citat de Digi Sport

Demosthenes Karmoiris a făcut acest comentariu, marți, în timpul transmisiunii competiției de tenis de masă de la Jocurile Olimpice, supărat probabil de înfrângerea suferită de reprezentantului elen, Panagiotis Gionis, în fața sud-coreeanului Jeoung Young Sik.

„Eu nu pot să înțeleg cum pot urmări mingea de ping pong cu acei ochi oblici și înguști”, au fost cuvintele lui Demosthenes Karmoiris, care au fost imediat taxate drept expresie cu caracter rasist.

Comentatorul a vrut să îndrepte situația, dând de înțeles că a făcut o glumă, dar mai mult a înrăutățit-o.

„De fapt, sud-coreeanul nu ar juca tenis de masă! Dacă ar avea ochii larg deschiși, cum ar putea vedea mingea?”, a adăugat Demosthenes Karmoiris.

Apoi și-a cerut scuze pentru afirmațiile făcute, însă conducerea postului ERT a luat decizia încetării „cu efect imediat” a colaborării cu Demosthenes Karmoiris.

”Asemenea comentarii rasiste nu au loc la televiziunea națională”, au precizat reprezentanții postului TV într-un comunicat.

Luni, în timp ce comenta concursul de tir, Demosthenes Karmoiris a acuzat-o pe Anna Korakaki, medaliată cu aur și bronz la Rio în 2016, că și-a bătut joc după ce s-a clasat abia pe locul 6 la Tokyo.

FOTO: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă