Un ciclon asemănător unui tropical se va forma în Marea Neagră. Ce impact va avea

2 luni in urmă 18

  • Un ciclon rar, asemănător unui ciclon tropical se va forma în Marea Neagră în acest weekend.
  • Un „Medicane” sau un ciclon cu caracteristici tropicale este un fenomen meteorologic sever care se formează în Marea Mediterană.
  • Această formaţiune ar putea afecta coasta sudică turcească a Mării Negre și coasta nordică rusă a Mării Negre.

Un ciclon rar, asemănător unui ciclon tropical se va forma în Marea Neagră în acest weekend și va afecta zonele de coastă.

Un „Medicane” sau un ciclon cu caracteristici tropicale este un fenomen meteorologic sever care se formează în Marea Mediterană. În acest weekend, apele puternic anormale din Marea Neagră vor duce la formarea unui eveniment similar, un ciclon intens cu caracteristici tropicale (TLC).

Acesta ar putea afecta coasta de nord a Mării Negre și coasta de nord a Turciei cu o cantitate extremă de precipitații, ceea ce ar putea duce la o amenințare semnificativă de inundații și ar putea agrava situația actuală din regiune.

În Marea Neagră s-au format, în mai multe rânduri, cicloane de tip tropical, asemănătoare cu cele din regiunea mediteraneană. Există trei evenimente notabile: unul care a avut loc pe 21 martie 2002, altul între 7-11 august 2002 și al treilea între 25-29 septembrie 2005.

Evenimentul din 25-29 septembrie 2005 este deosebit de bine documentat și investigat. Până în prezent, nicio formațiune de acest gen din Marea Neagră nu a atins puterea unui uragan.

Această formaţiune ar putea afecta coasta sudică turcească a Mării Negre și coasta nordică rusă a Mării Negre.

The post Un ciclon asemănător unui tropical se va forma în Marea Neagră. Ce impact va avea appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă