Un centru de vaccinare naşte controverse la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula. Unii preoţi susţin că lăcaşul este centru de rugăciune şi nu de imunizare

2 luni in urmă 36

De Alex Prunean.
Publicat: 13.08.2021, 14:37.
Actualizat: 13.08.2021, 14:38

Cel mai mare pelerinaj ortodox din Ardeal începe vineri la Nicula, dar reprezentanţii mănăstirii au un motiv de supărare. Un centru de vaccinare amplasat în apropierea locului unde sunt aşteptaţi mii de pelerini l-a făcut pe unul dintre preoţi să scrie pe Facebook un mesaj dur către autorităţile locale.

Pentru ca acest pelerinaj să fie asemănător cu pelerinajul de anul trecut, una dintre condiţii a fost ca în apropierea mănăstirii să fie amenajat un centru de vaccinare. Astfel, toţi pelerinii care au venit şi nu s-au vaccinat o pot face la centrul de vaccinare amenajat la intrarea în sat, fără programare. Acest lucru i-a cam deranjat pe unii preoţi care au transmis că Mănăstirea Nicula este un centru de rugăciune şi închinare şi nu un centru de vaccinare. Credincioşii nu prea s-au înghesuit la centrul de vaccinare.

Cei mai mulţi pelerini sunt aşteptaţi să vină seara pentru că partea cea mai importantă a pelerinajului o să fie abia sâmbătă noapte când icoana făcătoare de minuni o să fie scoasă din biserică, va fi purtată de preoţi pe braţe, vor înconjura cu ea biserica, iar mai apoi o vor lăsa pe altarul de vară în faţa tuturor credincioşilor.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă