Un centru de vaccinare din Nisa s-a închis, după ce au fost imunizate doar 58 de persoane

2 săptămâni in urmă 20

Un centru de vaccinare din orașul Nisa, Franța, deschis pentru a oferi doze de vaccin persoanelor cu vârsta peste 55 de ani care lucrează în domenii expuse infectării cu coronavirus, precum profesorii și polițiștii, a fost închis după câteva ore de funcționare, informează Euronews.com.

Centrul a fost închis sâmbătă, din cauză că s-au făcut prea puține vaccinări și pe fondul afirmațiilor că oamenii au plecat, aflând că vor primi serul AstraZeneca.

În total, în câteva ore au fost administrate doar 58 din cele 4.000 de doze disponibile.

„Am avut doar 58 de persoane care s-au prezentat în această dimineață pentru cele 4.000 de doze de vaccin disponibile”, a declarat, sâmbătă, Benoit Huber, șeful de cabinet al prefecturii Alpes-Maritimes.

La rândul său, prefectura Grasse a susținut că prezența scăzută pentru vaccinare se poate datora și faptul că departamentul Alpes-Maritime are doar 3.000 de profesori cu vârsta peste 55 de ani și mulți au fost imunizați deja cu prima doză.

Dar viceprefectul Anne Frackowiak-Jacobs a spus pentru France 3: „Au fost oameni care s-au întors când au aflat că vor fi vaccinați cu AstraZeneca”.

Franța a fost printre țările europene care au suspendat în martie pentru scurt timp utilizarea vaccinului AstraZeneca, după ce câteva persoane care au primit serul au prezentat cheaguri de sânge.

Franța a reintrodus vaccinul după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a informat că beneficiile AstraZeneca depășesc riscurile – în ciuda faptului că nu a putut exclude o „posibilă legătură” cu cazurile rare de cheaguri sanguine și tromboze.

Cu toate acestea, Franța a redus utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoanele cu vârsta peste 55 de ani.

Până la 16,7 milioane de doze de vaccin COVID-19 au fost administrate până în prezent în Franța, 4,4 milioane de persoane fiind acum complet imunizate.

Aproape 3,8 milioane din dozele administrate au fost de la AstraZeneca, în timp ce majoritatea – aproximativ 12 milioane – au fost de la Pfizer / BioNtech, iar restul de 1,2 milioane au fost de la Moderna, potrivit site-ului web CovidTracker.

De asemenea, autoritățile franceze au anunțat că intenționează să continue vaccinarea cu Johnson & Johnson, în ciuda faptului lansarea în Europa a vaccinului produs în SUA va fi amânată, pe fondul îngrijorărilor cu privire la apariția cheagurilor de sânge la persoanele vaccinate

La fel ca AstraZeneca, va fi limitat la persoanele cu vârsta peste 55 de ani.

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă